News Republic 4.0: populaire nieuws-app krijgt nieuwe jas

News Republic voor iPhone en iPad heeft nu een nieuwe tijdlijn met belangrijke artikelen en persoonlijke nieuwssuggesties voor lezers.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

news republicOf je het nieuws nu uit de krant of van een website haalt, de nieuwsselectie wordt altijd door iemand anders gemaakt. En met die selectie hoef jij het lang niet altijd eens te zijn. Misschien ben je wél geïnteresseerd in de Amerikaanse verkiezingen en sport, maar mogen ze van jou achterklap over BN’ers en de Kardashians achterwege laten. Apps als News Republic laten lezers hun eigen redactie spelen door hen verschillende nieuwonderwerpen te laten kiezen en artikelen hierover op een Flipboard-achtige manier te presenteren. Nu heeft het universele News Republic een nieuw jasje gekregen, met een ander icoon en meer ruimte voor het doorbladeren en lezen van nieuws.

De meest in het oog springende verandering in News Republic is de nieuwe “One Feed”, waarin de nieuwste en belangrijkste artikelen over al jouw gekozen onderwerpen in een tijdlijn onder elkaar staan. In deze feed kun je een stuk makkelijker bladeren dan door in het beginscherm van onderwerp naar onderwerp te hoppen. Om de One Feed te bereiken veeg je over het startscherm naar rechts. Daarnaast kan je nu een eigen nieuwsprofiel in News Republic aanmaken, om zo de app te laten ‘leren’ van jouw leesgeschiedenis. Op basis van die geschiedenis kan News Republic je weer nieuwe interessante artikelen en onderwerpen adviseren. De iPad-versie van News Republic is nog niet geüpdatet met de nieuwe opmaak en functies, maar volgens de ontwikkelaars zal dit niet lang meer duren.

homeone feed

Voor wie News Republic nog niet kent: de geavanceerde nieuwsapp probeert het gebruikers zo eenvoudig mogelijk te maken om artikelen te vinden die bij hun interesses passen. Zo maakt de applicatie gebruik van “Tag Nav”, een slimme woordenwolk waarmee lezers door actuele onderwerpen kunnen navigeren. Daarnaast zie je in ieder nieuwsbericht vetgedrukte termen staan. Door hierop te tikken kun je een nieuwe categorie voor deze termen aanmaken. Omdat News Republic op Amerikaanse leest geschoeid is werkt de applicatie minder goed met Nederlandse onderwerpen, tenzij deze ook in buitenlandse pers worden behandeld. Zo is er over het schandaaltje met Gerrit Zalm wel degelijk iets te lezen, omdat buitenlandse media er ook over schreven.

Een alternatief voor News Republic is Breaking News, een voormalige Nederlandse nieuwsdienst die tegenwoordig eigendom is van MSNBC. De Breaking News app houdt niet alleen honderden nieuwsbronnen in de gaten en weet daardoor als eerste wanneer er ergens in de wereld een ramp of een politieke aardverschuiving plaatsvindt, maar laat gebruikers ook kiezen welke onderwerpen ze interessant vinden en oninteressante topics muten zodat ze niet meer voorkomen.

Downloaden: News Republic (gratis, universeel, iOS 6.0+)

artikeltag nav

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:07

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.