Mygazines maakt tijdschriften geschikt voor iPad

Mygazines heeft tijdschriften geschikt gemaakt voor de iPad. Het blijkt echter te gaan om mobiele versies van PDF-tijdschriften, die je in de browser kunt lezen.

mygazines ipadGisteren schreven we over Stretchpad, waarmee je als uitgever tijdschriften kunt aanpassen voor de iPad. Mygazines heeft ook zo’n oplossing aangekondigd, maar die is wat primitiever. Ook hier gebruik je een PDF als uitgangspunt en kun je je digitale boeken, tijdschriften en andere content op de iPad distribueren. Je hoeft er niet eens een app voor te maken, want Mygazines toont de content in de browser.

Er zijn al duizenden Mygazines klaar voor de iPad, maar extra functies waardoor de publicaties zich onderscheiden zitten er nauwelijks in. Het is alsof je een digitale folder van de bouwmarkt zit door te lezen: je kunt zoomen, een lijstje van artikelen bekijken en artikelen doormailen, thumbnails van pagina’s bekijken, maar daar houdt het wel zo’n beetje op. De vraag is alleen of dat erg is: het is leuk om al die interactieve features aan te bieden, maar soms wil je gewoon door de Houseboat Magazine bladeren zonder dat je wordt lastiggevallen door pop-ups en geinige geïntegreerde games.

mygazinesMygazines Mobile is een universeel systeem voor e-reading dat op bijna elk touchscreen-apparaat werkt, ook op Android-toestellen. Je voert de url van het blad in (bijvoorbeeld http://www.mygazines.com/issue/8422) en krijgt een geoptimaliseerde versie voor jouw touchscreen in beeld. Een eerste blik op de website maakt duidelijk dat het vooral om vakbladen gaat. Altijd al een nummer van Tobacco Retailer, Beverage Dynamics, National Petroleum News of Specialty Coffee Retailer willen lezen, dan kun je die (vaak kostenloos) doorbladeren op de desktop of op je iPad.

Meer info: Mygazines.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 13:31
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.