Lotus Domino krijgt native ondersteuning voor de iPhone

Lotus Domino krijgt native ondersteuning voor de iPhone. Dit werkt via Lotus Notes Traveler, die realtime gegevens uit je agenda, adresboek en e-mail repliceert.

lotus notesEen flinke tijd geleden kon je op iPhoneclub al lezen dat versie 8.5.1 van IBM’s Lotus Domino en Lotus Notes ondersteuning zouden krijgen voor push mail op de iPhone. Vandaag is het zover: IBM gaat aankondigen dat versie 8.5.1 beschikbaar is, zodat iPhone-gebruikers native hun e-mail, contacten en afspraken kunnen synchroniseren. Dat gebeurt over-the-air, dus zonder tussenkomst van iTunes of aansluiting op een computer. Domino 8.5.1 maakt daarbij gebruik van Lotus Notes Traveler, software die realtime replicatie tussen mobiele apparaten en Lotus Notes regelt.


Bij een gestolen iPhone kan een systeembeheerder de gegevens op afstand van de iPhone wissen. iPhone-gebruikers kunnen bladeren door zakelijke adresboeken, ook als ze achter een firewall staan. De functionaliteit wordt voor Lotus Notes-gebruikers nu vrijwel vergelijkbaar met wat er al mogelijk is met ActiveSync-synchronisatie bij een Microsoft Exchange-server. Gebruikers zijn niet beperkt tot de iPhone, maar kunnen de functies ook onder Windows Mobile, BlackBerry en Symbian gebruiken.

Meer info: Yahoo

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 oktober 2009 om 18:37
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.