Leestip: de iPhone Freedom Fighters

In The iPhone Freedom Fighters doet Slate Magazine verslag van het kopen en hacken van een iPhone. Ook gaat het over de vraag of het hacken van iPhones nu wel of niet legaal is.

iPhone Freedom FightersEen leestip voor het weekend: Slate Magazine heeft het artikel ‘The iPhone Freedom Fighters’ gepubliceerd. Het gaat niet, zoals je zou denken, om de dappere mannen en vrouwen uit het hackerscircuit, maar over de ervaringen van auteur Tim Wu bij het aanschaffen en hacken van zijn iPhone. Daarnaast filosofeert hij over de vraag of het hacken van een iPhone wel zo illegaal is.

Tim had verwacht dat het personeel in de Apple Store hem vriendelijke doch dringend zou aanraden om zijn iPhone niet te hacken. In plaats daarvan kreeg Tim op luide toon te horen dat hij het verkeerd begrepen heeft en dat hacken van de iPhone onmogelijk is. Jammer is wel dat het artikel (gedateerd op 4 oktober 2007) niets zegt over de nieuwste ontwikkelingen sinds firmwareversie 1.1.1. En nogmaals: het is jammer dat de titel de indruk wekt dat er ook wat interviews achter de schermen met echte iPhone-hackers zijn gedaan. Toch is het artikel wel de moeite van het lezen waard. Wie dat nog te zware kost vindt, kan bij Slate altijd nog de diashow Your Grandmother’s Vibrator bekijken. Ook leerzaam: nooit geweten dat er in 1917 meer vibrators dan broodroosters in Amerikaanse huishoudens aanwezig waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2007, 14:01
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.