Investeerders gebrand op iPhone startups

Investeerders zijn op jacht naar startups die zich in de iPhone gespecialiseerd hebben. Een voorbeeld is iPhone Application List, dat werd gekocht door het Duitse bedrijf Shape Services.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Investeerders jagen op iPhone startupsHet Duitse softwarebedrijf Shape Services heeft iPhone Application List gekocht, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in iPhone-applicaties. Shape denkt zich daarmee sterker in de markt voor iPhone-software te kunnen positioneren. Het is niet de eerste acquisitie van een startup die zich op de iPhone richt en het zal ook niet de laatste zijn.


Ondanks de geslotenheid van de iPhone zou het ‘ecosysteem’ van 3rd party ontwikkelaars en bedrijven dezelfde omvang kunnen krijgen als er nu bij de iPod is. Er wordt jaarlijks zo’n 1 miljard dollar aan accessoires voor de iPod verkocht. Maar bij de iPhone gaat het niet alleen om fysieke accessoires, maar ook zoiets simpels als de iPhone Application List, een website met een lijst van 350 iPhone-applicaties die via de browser te gebruiken zijn. De website heeft ongeveer 20.000 bezoekers per dag en de eigenaren werden al door drie potentiële kopers benaderd. Uiteindelijk kozen ze voor Shape, het bedrijf dat ook IM+ maakt, omdat die hen in staat stelde de werkzaamheden op dezelfde manier voort te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 16:21
Categorie Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.