Kort iPhone-nieuws: Steve Wozniak over mens en machine, Travel Journal, Three lokt iPhone-klanten

Apple-oprichter Steve Wozniak gaat op IDF in discussie over mensen en machines, Telestial heeft een automatisch reisdagboek gemaakt en operator Three haalt nieuwe iPhone-klanten binnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wozniakSteve Wozniak gaat op het volgende Intel Developer Forum (IDF) meedoen aan een debat over mensen en machines. Meer dan 180 bedrijven zullen van 19 tot 21 augustus in San Francisco aanwezig zijn, waar ze zullen praten over MID’s, inspirerende innovaties en on-the-go-technologie. Het debat waar Wozniak aan meedoet is getiteld: ‘Crossing the chasm between humans and machines’. Wozniak gaat op de derde dag van IDF samen met Justin Rattner, Chief Technology Officer van Intel in gesprek.

telestialTelestial heeft een slimme dienst bedacht: Travel Journal. Hiermee kun je een reisdagboek maken, waarbij de afgelegde route automatisch wordt vastgelegd via de mobiele telefoon. Dit gebeurt door driehoeksmeting van gsm-palen. De dienst werkt in meer dan 100 landen en de gegevens worden automatisch in Google Maps vertoond, voorzien van foto’s van de locaties waar je bent geweest. Je kunt via je mobiele telefoon ook tekstberichten en foto’s uploaden naar de Travel Journal-site. Er is echter wel één nadeel: het werkt alleen als je een internationaal telefoonpakket of een simkaart bij Telestial koopt.

De Australische operator 3 (Three) mag de iPhone officieel niet verkopen, maar ze hebben wel een interessante actie bedacht om de iPhone-kopers te lokken. Iedereen die bij de officiële Australische iPhone-operator Optus een iPhone koopt en bij Three het abonnement afsluit krijgt een bonus van $300. Dat geld is bedoeld als goedmakertje omdat je voor het toestel zelf een behoorlijke prijs moet betalen: $729 voor de 8GB iPhone 3G en $849 voor de 16GB iPhone 3G. Daar komt nog eens een unlocking fee van $80 bovenop.

Nu hebben we iets soortgelijks natuurlijk ook in België gezien: daar biedt Proximus abonnementen aan waar mensen die een iPhone 3G Mobistar hebben gekocht, gebruik van kunnen maken. Maar een aankoopbonus krijgen de Belgen niet. Die krijgen Nederlandse gebruikers die een speciaal iPhone-abonnement bij Vodafone afsluiten, trouwens ook niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2008, 14:25
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.