Kik Messenger keert zich tegen sexting met update en nieuwe visie

Kik Messenger ziet zichzelf voortaan als de Twitter onder de chat-apps en geeft gebruikers meer controle over berichten en foto's van onbekenden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

AG KIK iPhone appWhatsApp-concurrent KIK Messenger legt in de laatste update het ontvangen van ongewilde berichten en foto’s aan banden. Het sociale netwerk, dat onder meer gebruikt wordt voor pikante gesprekken en foto’s (sexting), kiest daarom bewust voor een opschoonactie van het netwerk. In de update zijn verschillende vernieuwingen doorgevoerd waardoor de gebruiker zelf weer de volledige controle krijgt. Keuzes die passen in de nieuwe visie van het Canadese sociale netwerk, dat zichzelf beschouwt als de Twitter onder de chatapps.

Voortaan worden berichten die je van onbekende mensen ontvangt gescheiden van berichten van vrienden. Je ontvangt de berichten van onbekenden nog wel, maar je moet er bewust voor kiezen of ze je wilt zien. De profielfoto van onbekenden wordt afgeschermd (geblurred) en hetzelfde doet Kik ook met de berichten en foto’s die je ontvangt. Je kunt als gebruiker kiezen of je alleen het bericht of de foto wilt tonen. En met één tik op de knop is het mogelijk om iemand te accepteren of te negeren (en blokkeren).

Kik Messenger schermt berichten van onbekenden af

De chatapp telt inmiddels 140 miljoen geregistreerde gebruikers en voegt er elke dag zo’n 275.000 toe, al is onduidelijk hoeveel actieve gebruikers het sociale netwerk telt. Kik CEO Ted Livingston vertelt aan The Next Web dat de vernieuwingen passen in de nieuwe visie van het bedrijf. “We hebben een tijdje nagedacht wat Kik uniek maakt, waarom we groeien en waarom we zo anders zijn: dat is in feite dat Kik je met iedereen laat chatten.” Het sociale netwerk ziet dat dan ook als de nieuwe focus: “Als je met iedereen wilt chatten, dan willen we dat Kik de app is waarmee je dat doet: we willen de Twitter onder chatapps zijn”, aldus Livingston.

De komende tijd staan er volgens de CEO nieuwe functies en andere verbeteringen gepland die deze vernieuwde visie duidelijker zullen maken.

Downloaden: Kik (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Afbeeldingen: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:06

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.