iPhones krijgen dubbel zoveel opslag: 8 en 16 GB?

De website TheApplePress beweert dat de iPhone straks met 8 en 16 GB opslagruimte in de winkel ligt. Dat betekent een verdubbeling van de hoeveelheid geheugen. Want wat is Apple anders met die extra bestellingen voor flashgeheugen van plan?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone dubbel geheugenDe website TheApplePress beweert dat de iPhone straks met 8 en 16 GB opslagruimte in de schappen ligt. Bewijsmateriaal hebben ze niet, maar ze hebben wel drie redenen bedacht waarom het logisch zou zijn. Eén van die redenen: waarom heeft Apple meer flashgeheugen nodig, dan ze aanvankelijk hadden besteld?

Een andere reden is de typisch Amerikaanse gewoonte van under-promise / over-deliver. Je belooft iets simpels en probeert de verwachtingen daarna nog te overtreffen. Kijk maar naar de eerste generatie MacBook Pro in januari 2006: in de advertenties stond een 1,67 en 1,83 GHz-processor, maar uiteindelijk bracht Apple de notebook met 1,83 en 2,0 GHz-processor uit. De pers reageerde laaiend enthousiast en iedereen was blij. Steve Jobs schijnt bovendien nogal verslaafd te zijn aan ooh- en aah-geroep tijdens zijn presentaties.

Nog een reden dan: sinds januari weten we de specificaties van de iPhone al. Mensen twijfelen nog of ze wel 500 of 600 dollar gaan uitgeven aan een iPhone, want het blijft een hoop geld. Gooi er nog wat extra functies en extra geheugen tegenaan en de koop is zo goed als gesloten.

Van deze drie argumenten vinden we alleen de eerste (extra bestellingen van flashgeheugen) steekhoudend. Samsung heeft in april aangekondigd dat ze beginnen met serieproductie van high-density flashmodules, waaronder een nieuwe 16 GB-chip. Persoonlijk denken we dat er meer kans is dat er op het laatste moment nog wat geheime functies voor de iPhone worden onthuld. Extra geheugen… naaah, lijkt ons sterk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:35
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.