iPhone wordt al maandenlang undercover getest

Apple heeft de afgelopen tien weken zo'n 200 technici met de iPhone op pad gestuurd, zonder dat het publiek er iets van mocht zien. De testers hebben gezamenlijk de iPhone meer dan 10.000 uur gebruikt, meer dan 5.000 uur gebeld en bijna 5 gigabyte aan data gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de afgelopen tien weken zo’n 200 technici met de iPhone op pad gestuurd, zonder dat het publiek er iets van mocht zien. De testers hebben gezamenlijk de iPhone meer dan 10.000 uur gebruikt, meer dan 5.000 uur gebeld en bijna 5 gigabyte aan data gebruikt. Maar het testen ging nog een stap verder.

De iPhone moest namelijk ook getest worden terwijl iemand loopt. Ook de bestendigheid tegen water en zweet, laten vallen op een betonnen vloer of op het trottoir werd uitgeprobeerd. Volgens een van de testers, Balsu Thandu, bleek in een vroeg stadium dat de speaker van de iPhone niet luid genoeg was.

Om de iPhone uit het zicht te houden werd het toestel in een iPod sock verborgen of in kranten gewikkeld. Dat moest ook wel, want er werd getest op plekken waar mensen vaak komen, zoals kantoorgebouwen, trapportalen, liften, drukke bars, winkelcentra en drukke straten in de stad. De testresultaten werden soms elk uur doorgegeven aan Apple. Het testen van de iPhone gaat nog wel even door, maar tester Thandu is er van overtuigd dat de iPhone een goed product is geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:17
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.