iPhone straks in 2.000 winkels verkrijgbaar

Als de iPhone straks verkrijgbaar is, heb je keuze uit 2.000 lokaties om 'm te kopen. Zo'n 160 Apple Stores en 1840 AT&T telefoonwinkels gaan de Apple iPhone verkopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wachtrij winkel iphoneWanneer de verkoop van de iPhone van start gaat, zal deze in 2.000 winkels verspreid over de VS te koop zijn. De iPhone komt daarmee binnen bereik van elke Amerikaan – wat fysieke afstand betreft althans. Bij ongeveer 1.840 AT&T-telefoonwinkels en in 160 Apple-winkels zal straks een lange rij mensen in slaapzakken liggen.

Deze informatie is afkomstig van Andy Neff, analist van het bedrijf Bear Sterns. Hij had afgelopen woensdag een afspraak met leden van Apple’s executive team. Retailbaas Ron Johnson en directeur productmarketing Tom Boger spraken met de analist en vertelden hem ook dat Apple er vast van overtuigd is dat de iPhone in juni uitkomt en dat er 10 miljoen stuks in 2008 worden verkocht. Naast de touchscreen en de intuitieve software wil Apple zich met de iPhone onderscheiden door de gebruikerservaring op elk punt te verbeteren, ook in de winkels.

Op dit moment heeft Apple 181 winkels wereldwijd, waarvan 161 in de VS en 20 in het buitenland. Ze zijn bezig om dat aantal uit te breiden, maar in een rustig tempo, afhankelijk van de beschikbaarheid van mooie lokaties. Internationaal gezien richt Apple zich op plekken waar het aantal Mac-gebruikers hoog is, bijvoorbeeld in Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Stel dat je naar de VS wilt om er eentje te kopen, wat is dan de beste taktiek? Grote steden zoals New York en San Francisco zijn niet slim: daar zullen de rijen gigantisch zijn. Maar in dorpen op het platteland is ook geen goed idee, want daar krijgen ze minder voorraad. Tech-savvy regio’s zoals Seattle of Silicon Valley zijn ook geen goed idee. Liever dan een middelgrote stad waar het lekker warm is: Tallahassee, Nashville of Denver. Eén nadeel: weinig kans dat je in slaapzak op tv komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:50
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.