iPhone-prijzenoverzicht maart 2009: er is steeds minder keuze

Het overzicht van iPhone-aanbieders is weer bijgewerkt. Opvallend is dat bijna alle aanbieders nu voor T-Mobile Relax kiezen. Een iPhone met abonnement van KPN, Vodafone, Hi of Telfort is nauwelijks meer te krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het werd hoog tijd om het maandelijkse prijzenoverzicht van iPhoneclub weer bij te werken met de actuele iPhone-aanbiedingen. Nieuw in ons overzicht is dat we voortaan achter elke prijs ook de prijs van vorige maand laten zien, zodat je zelf kunt beoordelen of een aanbieder goedkoper of duurder is geworden. Tijdens het bijwerken van het overzicht viel één ding op: er zijn steeds minder aanbieders waar je de iPhone met alternatieve abonnementen kunt kopen. Alleen 2Call heeft op dit moment nog het volledige aanbod met Vodafone, KPN, Hi en Telfort. Vrijwel alle andere winkeliers kiezen net als in februari voor de actie met T-Mobile Relax 300/400/500 met gratis Web’n’Walk Plus.

Die actie houdt in, dat je gedurende de hele abonnementsperiode van twee jaar gratis mobiel internet krijgt. Het gaat daarbij om Web’n’Walk Plus (normaal 14,95 euro per maand), dat een downloadsnelheid heeft van 1Mbps. Dat is iets minder gunstig dan met iPhone-abonnement (2Mbps) maar er staat tegenover dat je veel meer belminuten kunt afsluiten voor een best aardige prijs. Ter vergelijking:

  • T-Mobile Relax: 300 belminuten voor 28,50 euro per maand
  • T-Mobile iPhone-150: 150 belminuten voor 29,95 euro per maand

Voor veelbellers kan het Relax-abonnement aantrekkelijk zijn, maar hou er rekening mee dat je wel een aantal extra’s mist, zoals Visual Voicemail, gratis toegang tot de T-Mobile Hotspots en niet te vergeten: de hogere internetsnelheid. De aanbiedingen in combinatie met T-Mobile Relax liggen niet ver uit elkaar, zoals je in ons T-Mobile-overzicht kunt zien.

Bij de niet-T-Mobile-abonnementen valt op dat de toestelprijzen bij de ene aanbieder goedkoper zijn geworden en bij de andere aanbieder juist duurder. Bij GSMhuis ben je met Vodafone en KPN behoorlijk goedkoper uit, maar bij GSMwarenhuis ben je juist iets duurder uit met KPN.

De prijzen van losse toestellen zijn nauwelijks veranderd. Bij sommige aanbieders zijn de prijzen iets hoger geworden, onder andere bij de prijstopper van vorige maand, Neckermann.

Meer info:

Wellicht ten overvloede: we nemen alleen winkels in het overzicht op die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en aangesloten bij Thuiswinkel.org of een ander onafhankelijk keurmerk. Dit doen we om de kans te verkleinen dat we mensen doorsturen naar een eendagsvlieg of particulier die vanaf een zolderkamertje een handel in iPhones is begonnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:24
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.