‘iPhone OS 4 krijgt Facebook-integratie’

Volgens geruchten is Apple van plan om het sociale netwerk Facebook in iPhone OS 4 te integreren.

FacebookApple gaat mogelijk het sociale netwerk Facebook in iPhone OS 4 integreren. Dat meldt BusinessInsider op basis van een bron binnen de mobiele industrie. Het zou in ieder geval gaan om een mogelijkheid om Facebook-contacten met het adresboek van je iPhone te synchroniseren. Dit is een functionaliteit die al door veel van Apples concurrenten wordt toegepast en het lijkt dus een logische stap voor Apple om dat ook te gaan doen.

Een andere functionaliteit die volgens de bron mogelijk deel van de iPhone-software zal uitmaken is Facebook Connect, waarmee applicaties van derden met Facebook gekoppeld kunnen worden. Apple zou mogelijk van plan zijn om Facebook Connect in de softwaredevelopmentkit voor de iPhone te integreren, zodat ontwikkelaars eenvoudiger hun applicaties van Facebooks ‘sociale’ functies kunnen voorzien. Nadere details ontbreken momenteel nog.

Volgens BusinessInsider zou Apple ook de chatfunctie van Facebook in het iPhone OS kunnen inbouwen. Dit zou enerzijds kunnen via de Berichten-applicatie, waarmee je sms- en mms-berichten kunt versturen, maar anderzijds zou het ook onderdeel kunnen zijn van een eigen chatapplicatie van Apple. In de iPhone OS 4-beta’s zijn recentelijk aanwijzingen gevonden die erop duiden dat Apple iChat naar het iPhone-platform zou willen brengen.

Facebook heeft al geruime tijd zijn eigen applicatie in de App Store en wordt gezien als een van de meest populaire — zo niet de populairste — iPhone-applicatie ter wereld. Het zou dus logisch zijn dat Apple en Facebook een samenwerking aangaan. Afgelopen maand registreerde Facebook zo’n 34 miljoen actieve gebruikers van de Facebook iPhone-applicatie. Dat is iets meer dan een derde van alle iPhone OS-apparaten en bijna 10 procent van de 400 miljoen gebruikers die het sociale netwerk in totaal telt.

Apple zou de nieuwe features op z’n vroegst tijdens de Worldwide Developers Conference, die volgende maand (7 tot 11 juni) plaatsvindt, kunnen introduceren. Naar verwachting grijpt Apple het evenement, evenals voorgaande jaren, ook aan om de nieuwe iPhone te lanceren.

Via: BusinessInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2010, 10:10
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen chatten, contacten, facebook, iphone os 4, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.