MobileMe Mail krijgt nieuwe interface en mappenfilter

Apple heeft een beta van MobileMe Mail aangekondigd. Deze bevat een mappenfilter, zodat je met regels op de server alvast je mail kunt sorteren.

mobileme mailAl bijna een week gaan er geruchten dat MobileMe in de toekomst gratis wordt. Omdat die geruchten nogal slecht gefundeerd zijn en MobileMe niet onze core business is focussen we ons maar even op de werkelijke feiten: Apple heeft een betaprogramma aangekondigd voor MobileMe Mail. Het gaat daarbij om een webapplicatie voor je mail, met onder andere een nieuwe interface-weergave, een mappenfilter (dankzij de nieuwe servergebaseerde mailregels), SSL-gebaseerde beveiliging en verbeterde performance. Om mee te doen moet je via www.me.com/mail op de knop ‘Request an invitation’ klikken. Je krijgt daarna bericht wanneer je bent toegelaten tot de beta.

De servergebaseerde mailregels zijn ook nuttig voor iPhone-gebruikers. Ze maken het namelijk mogelijk om e-mailberichten in mappen te sorteren voordat je ze op je iPhone ophaalt. Ook is er een nieuwe Archive-knop waarmee je mailberichten in het archief plaatst, net zoals gebruikers van Gmail al langer gewend zijn.
mobileme mail beta

In de webinterface zijn nu twee weergaves mogelijk: compact en breedbeeld. Deze webinterface zou de berichten voortaan sneller moeten laden en ook wordt het makkelijker om door de complete inhoud van de Inbox te bladeren, zonder steeds opnieuw te klikken voor de volgende reeks berichten. Een nieuwe toolbar zorgt ervoor dat je de opmaak van e-mailberichten sneller kunt aanpassen. Er zit ook een optie in om lange URL’s te verkorten.

Alleen gebruikers van de Engelstalige versie van MobileMe kunnen momenteel deelnemen. Wie meer wil weten kan in de MobileMe Beta FAQ terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2010, 12:09
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, fotofilters, mobileme, regels

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.