‘iPhone-ontgrendelgeluid gemaakt met een griptang’

Het ontgrendelgeluid van de iPhone zou zijn gemaakt met een griptang. Dit zegt podcaster Jim McKee tijdens The 99% Invisible Podcast. De griptang wordt wel vaker gebruikt om geluidseffecten te maken.

GriptangEén van de meest herkenbare geluiden van de iPhone hoor je op het moment dat je hem ontgrendelt. Met een resolute klik wordt het schuiven van de ontgrendelknop bevestigd, waarna het beginscherm of een openstaande app verschijnt. Sound designer Jim McKee heeft in The 99% Invisible Podcast gezegd dat dit geluid waarschijnlijk gemaakt is door een griptang open te klikken.


De conclusie van McKee is niet wereldschokkend, maar het is voor iPhone-enthousiastelingen leuk om te weten waar de geluiden die ze dagelijks horen eigenlijk vandaan komen. Een griptang wordt wel vaker gebruikt om geluidseffecten te produceren. Omdat er een veer in zit, maakt hij een klikkend geluid wanneer je hem openmaakt. McKee denkt er zeker van te zijn dat het geluid ook gebruikt wordt tijdens het ontgrendelen van de iPhone.

Je kunt het gesprek over het iPhone-ontgrendelgeluid terughoren in de The 99% Invisible podcast, vanaf 2:43 minuten.

Click here to display content from SoundCloud.
Learn more in SoundCloud’s privacy policy.

Bron: Cult of Mac

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.