Chinezen kunnen volgende generatie iPhone al reserveren

Chinese winkeliers adverteren nu al voor de iPhone 5. Op de site Taobao kun je de iPhone reserveren en kun je ook al lezen hoe hij er uit komt te zien. Dit is echter gebaseerd op verschillende geruchten.

iPhone 5 taobaoApple heeft de iPhone 5 nog niet aangekondigd, maar in China kunnen kopers hem volgens Reuters nu al reserveren. Diverse verkopers op de Chinese site Taobao adverteren al voor de iPhone, inclusief foto’s en technische specificaties voor de smartphone. Sommige winkels vragen bij een reservering een aanbetaling van 1.000 yuan, omgerekend een kleine 130 euro.

De kans is klein dat deze winkels nu al weten hoe de volgende iPhone eruit zal komen te zien. Waarschijnlijk baseren ze zich op de meest recente geruchten, om zo alvast klanten lekker te maken voor de iPhone 5. De winkels adverteren volgens Reuters met vrij specifieke informatie: mock-ups uit eerdere geruchten worden gebruikt om te laten zien hoe de iPhone eruit komt te zien en ook de technische specificaties staan in detail vermeld. Wanneer de iPhone verschijnt durven de verkopers niet te zeggen.

Het is voor winkeliers vrij veilig om nu al reserveringen voor de nieuwe iPhone te accepteren: je kunt er bijna wel van uitgaan dat Apple ook dit jaar weer een nieuwe iPhone op de markt zal brengen. De kans bestaat alleen dat hij er compleet anders uit zal komen te zien dan in de geruchten wordt.

Chinese verkopers proberen wel vaker extra vroeg op nieuwe Apple-producten in te spelen. Zo doken er vorig jaar verschillende iPhone-cases op die waren gebaseerd op het aluminium ontwerp dat toen in geruchten voorbijkwam. Deze cases bleken nutteloos te zijn toen Apple later met de iPhone 4S kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2012, 16:01
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.