iPhone 3GS kan HD-video in 1080p afspelen

De iPhone 3GS lijkt in staat om HD-video's in 1080p af te spelen, zo ontdekte een Chinese iPhone-gebruiker. Dat schept mogelijkheden om gekochte iTunes-video's op je tv af te spelen, zonder tussenkomst van de Apple TV.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone videoEen forumbericht op een Chinese website wekt de indruk dat de iPhone 3GS in staat is om zowel 720p als 1080p video af te spelen. Dat heeft tot speculaties geleid dat Apple de video-afspeelmogelijkheden van de iPhone 3GS kunstmatig beperkt. Misschien is het gedaan om batterijduur te sparen of om te zorgen dat video’s in dezelfde kwaliteit afspelen op de iPhone 3G en een iPhone 3GS.


Een Chinese gebruiker omzeilde de videobeperkingen met hulp van de gratis applicatie FileAid en slaagde erin om video’s tot 30 Mbps in een resolutie van 1920 x 1080 pixels af te spelen. Een forumlid van iLounge meldt echter, dat het ook met HD-video’s die op je iDisk staan mogelijk is om via de iPhone af te spelen.

De mogelijkheid om HD-video’s op de iPhone 3GS zelf af te spelen is vooral interessant omdat je daarmee ook gekochte/gehuurde HD-video’s vanaf je iPhone op je HD-televisie kunt afspelen zonder dat je er een apparaat zoals de AppleTV voor nodig hebt. Je hebt dan alleen nog een AV-kabel voor nodig en kunt bijvoorbeeld op vakantie via de tv in je hotel ook in goede kwaliteit naar films kijken.

Via: iLounge

Onderstaande video van Viddler speelt mogelijk niet goed af op de iPhone:

Tipgevers: Maarten en Roel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 0:33
Categorie
Apps
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.