iPhone 3G in Australië: operator 3 organiseert petitie, Telstra kijkt neer op Apple

De iPhone komt in Australië alleen via Optus en Vodafone beschikbaar. 3 start daarom een petitie en Telstra roept dat ze de iPhone helemaal niet nodig hebben: ze zijn veel groter dan Apple.

iPhone 3G via SoftBank in JapanMobiele operators die de iPhone voorlopig nog niet gaan aanbieden kunnen daar op verschillende manieren mee omgaan. In Australië zijn twee mobiele operators die een aparte aanpak hebben gekozen: mobiele operator 3 start een petitie onder gebruikers en Telstra heeft de iPhone helemaal niet nodig: “wij zijn groter dan Apple”.

Operator 3 opent morgen een speciale webpagina (three.com.au/iphone) waarin ze bezoekers oproepen om zich te registreren “for the powers that be at Apple to see”. In Australië is de iPhone alleen verkrijgbaar via Optus en Vodafone, voorzien van simlock. Andere operators maken zich nu druk dat hun klanten de iPhone niet kunnen gebruiken zonder een unlock uit te voeren. Noel Hamill, verkoopdirecteur van 3, zegt dat zijn bedrijf overspoeld wordt door aanvragen van klanten, die de iPhone bij 3 willen kopen. Apple heeft wel een overeenkomst met 3’s moederbedrijf Hutchison gesloten om de iPhone in Hong Kong en Macau uit te brengen. In Australië moeten gebruikers een tweejarig contract afsluiten.

3 is aantrekkelijk omdat het naar eigen zeggen een bijzondere aanpak voor mobiel internet heeft gekozen: mensen kiezen vooraf een maandbedrag voor een bepaalde hoeveelheid data, bijvoorbeeld $49 per maand voor het downloaden van 6GB.

Concurrent Telstra kiest voor een heel andere aanpak. CEO Sol Trujillo opende gisteren de nieuwe flagship store van Telstra in Melbourne en zwaaide tijdens zijn toespraak met een HTC Touch Diamond. Op de vraag of Telstra de iPhone nog gaat aanbieden bleef het stil, maar Trujillo voegde er wel aan toe: “wij zijn groter dan Apple”. Bij de inrichting van de Telstra Store is met een schuin oog naar Apple gekeken: de winkel heeft een interactieve zone waar je met meer dan 100 werkende apparaten kunt spelen. Er is ook een auditorium met 50 waar workshops worden gegeven en one-on-one-sessies met experts zijn eveneens mogelijk. In de persbijeenkomst staat dat Telstra “a touch of Times square meets 5th Avenue” naar Melbourne brengt.

In Sydney is net een grote Apple Store geopend. Op de vraag of Telstra nu de strijd met Apple aangaat, antwoordde Trujillo: “The answer’s no. Apple has a great store, they’ve got a great brand and they do great things. But we’re much bigger, we’re much broader and we’re much more connected in terms of touching everybody’s lives here in Australia.” Tja, als je het zo bekijkt…

Meer info: 3 start iPhone-petitie en Telstra groter dan Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2008, 15:51
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.