Reacties voor: iPad 3G-abonnementen: 25 tot 35 euro per maand?

iPad 3G-abonnementen zullen bij T-Mobile Duitsland wel eens 35 euro per maand kunnen gaan kosten voor nieuwe klanten en 25 euro voor bestaande klanten.
Lees het complete artikel → iPad 3G-abonnementen: 25 tot 35 euro per maand?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. 25e per maand nadat je eerst 600 euro voor de ipad neerlegd?

  2. Ik moet zeggen dat ik het bedrag wel erg hoog vind. Vooral omdat het hier toch feitelijk om een extra abbo zal gaan voor de meeste kopers naast het al bestaande mobiel-abbo met vaak onbeperkt internet.

  3. De providers kunnen nu niet meer hun inkomen krijgen van de smsjes en de belminuten, dus verhogen zij zo de prijs.

  4. Het is een data-abonnement. Heeft een jullie gekeken hoeveel dat momenteel zo’n beetje gemiddeld kost? Ik denk het niet. Voor 35 euro per maand flatfree internetten is geweldig.

  5. Via surfspot kun je monsterkortingen krijgen op data-abonnementen van vodafone:
    14,95 per maand voor 2Mb/s, na 2.5 GB een snelheidsverlaging
    19,95 per maand voor 3,6Mb/s geen datalimiet

  6. Ik ga hoe langer hoe meer twijfelen hoe Apple de iPad in de markt zet. Ik las op een andere site dat operators zich afvragen op welke manier zij lucratief de iPad kunnen verkopen.
    Ik hoop dat Apple niet doordrijft in hun onderhandelingen met telco’s, publishers van boeken en de media magnaten.

    Ik denk dat er intresse is voor een 3G versie voor 35 euro pm extra voor wat data.

  7. JE MOET ER WEL REKENING MEE HOUDEN DAT HET NIET ZOMAAR EEN DATA ABBO IS. DE PROVIDER ZAL EEN SPECIALE SIM EN EEN DATAPLAN IN ELKAAR MOETEN ZETTEN VOOR DE IPAD, WANT EEN NORMALE SIM DIE WIJ IN EEN MOBIELE TELEFOON GEBRUIKEN IS NIET COMPATIBEL MET DE IPAD…

  8. sorry voor de caps :-$

  9. Origineel geplaatst door iphona
    DE PROVIDER ZAL EEN SPECIALE SIM EN EEN DATAPLAN IN ELKAAR MOETEN ZETTEN VOOR DE IPAD, WANT EEN NORMALE SIM DIE WIJ IN EEN MOBIELE TELEFOON GEBRUIKEN IS NIET COMPATIBEL MET DE IPAD…

    Je kunt de huidige simkaart toch gewoon trimmen en op die manier gebruiken?

  10. Origineel geplaatst door Eokijkk
    Het is een data-abonnement. Heeft een jullie gekeken hoeveel dat momenteel zo’n beetje gemiddeld kost? Ik denk het niet. Voor 35 euro per maand flatfree internetten is geweldig.

    1) Onbeperkt internetten via de iPhone kan vanaf een abonnement van €29,95 per maand, en dat is inclusief bellen en smsen.

    2) Waarom is dat zo’n mooi tarief, als onbeperkt internetten in Amerika $29,95 (zo’n €22) gaat kosten?

    Ik vindt dit een ronduit belachelijk bedrag, en helemaal als je al een iPhone met 3G-abo hebt, dan mag je nog steeds €25/maand lappen.. :S

  11. €25 pm voor internet thuis, €30 voor m’n iPone abonnement. Ik betaal al genoeg, denk ik. Prepaid zou nog een optie zijn (handig voor vakanties). Ik denk dat ik voor Wifi versie ga. mobiel internet heb ik dan op mijn iPhone.

  12. Als ze deze maandprijzen daadwerkelijk gaan hanteren in Nederland is de keuze voor mij een stuk makkelijker geworden. IPad zonder 3G!

  13. Alleen als er combo abo met je iPhone en iPad dan ga ik er over nadenken, anders…

    snoeihard jailbreaken en tetheren met je donder!

  14. @Nooki: ja maar niet iedereen kan dat en ik denk dat apple daar ook een slot op heeft gezet 🙁

  15. Wat een schandalige prijs zeg, dat betaal ik voor m’n internet op m’n iMacs hier!! Deze prijs staat echt totaal niet in verhouding met het abonnement dat je er voor krijgt.

    Deze iPad laat ik schieten maar ga wel kijken naar de 2e gen. iPad. Voor mij word dat dan zeker de WiFi versie en niet de 3G. Ik ga echt niet zulke bedragen neer tellen voor een 3G abonnement voor een iPad.

  16. @ ton,

    Ik denk dat Nooki gelijk heeft. Steve Jobs heeft tijdens de keynote immers zelf gezegd dat ze simlockvrij zijn, en dat wanneer je zelf al een microsimkaart hebt, je deze gewoon in je iPad kan doen. Een microsimkaart is naar mijn weten een kleinere simkaart, maar de chip is hetzelfde, dus wanneer je dat overbodige plastic van je sim afhaalt zou het goed moeten zijn.

    Waarom zou dit niet werken?

  17. Als je er 1 met 3G in Amerika koopt met een $30 abonnement kun je hem toch ook gewoon in Nederland gebruiken? Dan doet internet het toch gewoon?

  18. Origineel geplaatst door Pieter D.
    Alleen als er combo abo met je iPhone en iPad dan ga ik er over nadenken, anders…snoeihard jailbreaken en tetheren met je donder!

    Dat is ook mijn uitgangspunt, ik vind nu nog niet nodig. maar als zo de prijzen worden zeg ik doei tegen de de 3g versie!

  19. Ik blijf bij mij besluit om te wachten tot de 3de generatie iPad 4G uitkomt! Ik verwacht/hoop dan dat LTE/4G vrijwel overal beschikbaar is en er duo-simkaarten zullen zijn voor een combinatieabbo iPhone 4G & iPad 4G. Ik ben bang dat alle early adopters de hoofdprijs gaan betalen voor een mooi product maar helaas een nog steeds slechte internetinfrastructuur. Voorlopig doe ik mijn 3G Netbook nog niet weg 🙂

  20. Hhmm, leven wordt zo wel erg duur!! Je betaalt al fors voor internet thuis, voor mijn (simlockvrije) iPhone met internetabonnement die kan tetheren. Waarom iPad niet zo geconfigureerd dat erop geinternet kan worden via de iPhone? Waarom altijd weer dat extra betaal model kiezen? Erg jammer Apple! Ik hoop dat een knappe kop een hack verzint om toch te kunnen tetheren tussen iPhone en iPad!

  21. Velen hebben het er over dat het allemaal te veel wordt: EN een iPhone abonnement EN een iPad abonnement.Maar als je al een iPhone hebt is de iPad toch wel een beetje nutteloos om erbij aan te schaffen?

  22. @Evert: Nou ik denk niet dat je dat zo kunt zeggen. Ik zie de iPad nog steeds als een mooi product voor naast een iPhone en een iMac/PC. Als je al een Macbook (Pro) hebt, dan vind ik het wel een beetje zinloos..

  23. Geen haalbare kaart deze prijzen. Het iPhone abonnement is 29,95 inclusief data en ook nog eens 150 belminuten én sms’jes. Er is geen sukkel in Nederland die dan hetzelfde bedrag voor alleen data gaat betalen (bovendien geen eens gegarandeerd 3G want met T-Mobile is het maar afwachten waar je 3G hebt, zeker binnen.

  24. Of lekker tetheren met de iPad via je iPhone. 😉

  25. 25-35… word steeds mooier en duurder 🙁 jammer hoor… les je al (relatief) veel geld neer voor een iPad en dan ook nog 35 eu.. ik vind het persoonlijk erg veel…

  26. lol zou wat zijn…
    Heb je een iphone met abo en kun je nog eens apart 25 euro betalen voor 3G op je iPad.. alleen maar voor een lullig 3G abonnement :O kijk als het nou rete snel was..

  27. Ik wil hier wel even advocaat van de duivel spelen maar het is eerlijk gezegd logisch dat je met de iPad apart voor je 3G verbinding moet betalen. Op een groot scherm is internetten nu eenmaal veel eenvoudiger dan op de iPhone (hoe hoe dat ook werkt). Je moet het dus meer zien als een soort van vervanging van je internetverbinding thuis want die heeft ook iedereen naast zijn iPhone. Daar betaal je nu ook al gauw 25 a 30 euro voor een abonnement.

    Over de prijs valt nog wel wat zeggen maar ik begrijp wel dat ze het onmogelijk maken dat je de 3G abonnement van je iPhone niet kan gebruiken. Dat is afgestemd op de internetmogelijkheden van de iPhone en die zijn een stuk beperkter dan op de iPad.

  28. Als die 3G verbinding net zo traag is als de 3G verbinding op de iphone, dan mogen T-mobile en Apple wel eens serieus aangesproken worden op hun bewering dat je met de iPad met 3G kan ‘surfen’ op het internet.

    Wadlopen is een term die beter de lading dekt.

  29. €35-, !!!! Uhm… Je kan beter een iPhone kopen die is €30-, heb je internetten en bellen dit is natuurlijk weer eens afzetterij maar ik heb al een iPhone dus… Wil ik een ipad en dat weten ze het is ook van de zotte!!!!

  30. Wat hier niet genoemd word (omdat het gewoon nog niet bekend is), maar wel interessant is, of je bij het afsluiten van zo’n abonnement ook een fikse korting krijgt op de iPad. Dan zo het wellicht weer wat interessanter kunnen worden.

    Een een data abonnement is natuurlijk nog makkelijker om me rond te hoppen als je contractduur erop zit, het bijbehorende nummer is immers niet van belang, dus nummerbehoud is niet nodig.

  31. nog eens 300 tot 360 eure per jaar bovenop die dure ipad inverstering……

  32. Hmm simpel toch? Abbo pakken met 50 min ofzo met onbeperkt internet..

  33. voor de mensen met een iphone
    nieuw kaartje er bij bestellen voor 10 euro of zo
    en dan kaartje verknippen en in je ipad proppen ;P

  34. Jongens jongens,
    ontspan!!! Haal adem!

    Dit is een could have been!
    En dit gaat over de Duitse markt…

    Relativeer!!!

    Eerst afwachten… Dan pas blaaten!

  35. Ik zou misschien wel 30,- per maand willen betalen gedurende 2 jaar en dan gratis mijn IPAD krijgen….

    Totale kosten: 720 euro…

  36. Snap ik het nu niet: wat moet ik met een iPad met 3G als ik een iPhone heb en thuis een wifi? Ik wil toch alleen maar surfen en lezen en zo? Of heb ik iets gemist?

  37. Snap ik het nu niet: wat moet ik met een iPad met 3G als ik een iPhone heb en thuis een wifi? Ik wil toch alleen maar surfen en lezen en zo? Of heb ik iets gemist?
    Wifi is toch voldoende om dat te kunnen?
    En buitenshuis: dan gebruik ik de iPhone.

  38. Origineel geplaatst door Ruud
    Snap ik het nu niet: wat moet ik met een iPad met 3G als ik een iPhone heb en thuis een wifi? Ik wil toch alleen maar surfen en lezen en zo? Of heb ik iets gemist?Wifi is toch voldoende om dat te kunnen?En buitenshuis: dan gebruik ik de iPhone.

    De meesten willen hun iPad ook gebruiken om buitenshuis te internetten. Jij blijkbaar niet. Dat is het verschil.

  39. Wanneer meerdere providers de ipad met abbo aanbieden komt er van zelf concurrentie. Daar is dus het wachten op. Maar als het net zo gaat met T-mobile exclusive deal met de iPhone, kunnen we lang wachten.

  40. Ik zie de 3G ook meer als back-up verbinding. Thuis gebruik je toch WiFi, in hotels e.d. ook eigenlijk wel (als je hem toch ergens mee naar toe neemt). Ik zie niet snel waar je 3G echt veel gaat gebruiken. Om een beetje te surfen op straat is ie eigenlijk veel te groot voor. Dan pak je sneller een iPhone. Tenzij er inderdaad een hele leuke korting aan vast zit op de prijs zie ik mijzelf niet snel een 3G model kopen.

  41. Origineel geplaatst door Baltar
    .De meesten willen hun iPad ook gebruiken om buitenshuis te internetten. Jij blijkbaar niet. Dat is het verschil.

    De meeste willen dat dan weer niet voor 35 euro per maand 😉

  42. tot nu toe zat ik nog te twijfelen of het mét of zonder 3G wordt, maar met deze belachelijk hoge bedragen is de keuze snel gemaakt: ZONDER 3G!
    Ik dacht dat de iPad het ‘gat’ moest opvullen tussen de iPhone en de MacBook? Qua functionaliteit past de iPad prima ‘ertussen’ maar blijkbaar moeten er ook financiele gaten (van de operators) opgevuld worden.
    Moet ik dan als klant betalen voor:
    – internet thuis
    – internet op de iPhone
    – internet op mijn laptop (via een dongle)
    – en nu ook internet op de iPad?
    Dacht het niet. En als je dan ook nog bedenkt dat je met dat abonnementsgeld van rond de 30,- euro alléén betaalt voor onderweg daar waar (nog) geen Wifi beschikbaar is, dan is het helemaal erg veel geld.
    Ik heb nu ook een Duo-SIM kaart (een voor mijn iPhone en een voor mijn oude Nokia om te sporten). Beide tegelijkertijd gebruik ik niet (kan ook niet) en zo zou het ook voor de iPad moeten zijn. Want je gaat toch maar op een apparaat tegelijk internetten lijkt mij.

  43. oplossing : bel t-mobile en zeg dat je slecht bereik hebt , je krijgt 3 nieuwe simkaartjes thuis gestuurd. 1tje gaat je iphone in.. koop via deal extreme een passende sim voor de ipad.. (2 euro) en koop meteen een simdatacopy apparaat (10 euro) dan ben je 12 euro kwijt en zet je 1 sim gewoon in je ipad .. TADA 😛 daar gaat je tmobile data bundel 🙂

  44. Origineel geplaatst door Mick
    Als je er 1 met 3G in Amerika koopt met een $30 abonnement kun je hem toch ook gewoon in Nederland gebruiken? Dan doet internet het toch gewoon?

    Ja, tegen internationaal roaming-tarief. Bij telefoons moet je daarvoor bij AT&T een extra data plan afsluiten, vanaf $ 25 per maand voor 20 MB verbruik.

  45. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    oplossing : bel t-mobile en zeg dat je slecht bereik hebt , je krijgt 3 nieuwe simkaartjes thuis gestuurd. 1tje gaat je iphone in.. koop via deal extreme een passende sim voor de ipad.. (2 euro) en koop meteen een simdatacopy apparaat (10 euro) dan ben je 12 euro kwijt en zet je 1 sim gewoon in je ipad .. TADA daar gaat je tmobile data bundel

    Dat klinkt dan wel intressant 🙂

    hoe heette ook al weer die app in cydia waarmee je van je iPhone een wifi hotspot maak?

  46. Ik laat de 16GB WiFi uit de US of A komen en gebruik een MiFi 3G/Accesspoint om tijdens vakantie het weer te kunnen bekijken op internet. Gewoon met mijn DUO iPhone SIM.

  47. denk er aan dat de WIFI versie GEEN gps heeft !

  48. Welke sukkel gaat nou 25,- of 35,- euro per maand ALLEEN voor een data abbonement betalen.
    Als je dan bij 2 jarig contract iPad gratis bij krijgt kan ik het begrijpen (zo is het ook bij een iPhone).

  49. wie zegt er dan dat je de iPad er niet gratis bijkrijgt? anders lijkt het me helemaal al sterk.
    dan haal je gewoon een vodafone sim-only met internetbundel voor een tientje per maand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.