Onofficiële revisie van blacksn0w lost unlock-problemen op (unlock)

Msft.guy heeft een onofficiële revisie van blacksn0w beschikbaar gemaakt, waarmee de WiFi-problemen van blacksn0w op worden gelost en deze ook te gebruiken is op firmware 3.1.3 met baseband 05.11.07.

Een ontwikkelaar genaamd msft.guy heeft een tweetal problemen opgelost die gebruikers kunnen ondervinden met Geohot’s unlock blacksn0w op de iPhone 3G en iPhone 3GS met baseband 05.11.07. Gebruikers die met behulp van PwnageTool of sn0wbreeze een upgrade hebben uitgevoerd naar firmware 3.1.3, kunnen op dit moment baseband 05.11.07 niet met blacksn0w unlocken. Daarnaast ondervindt een aantal gebruikers problemen met hun WiFi-verbinding als gevolg van het installeren van de unlock.


De problemen die blacksn0w ondervindt op firmware 3.1.3, blijken veroorzaakt te worden doordat de string “SIM is not supported” waar blacksn0w naar zoekt is vervangen door (de omgekeerde conditie) “Verified”. Daarnaast is er een bug verholpen die waarschijnlijk de WiFi-problemen tot gevolg had. Geohot heeft eerder aangegeven niet te zullen werken aan een jailbreak of unlock van firmware 3.1.3, omdat hij gebruikers heeft afgeraden om de upgrade toe te passen voordat deze uit werd gebracht. Msft.guy heeft op zijn blog Fixing Blacksn0w on 3.1.3 een tijdelijke oplossing geplaatst voor avonturiers. Volgens de persoon achter PushFix.info zal een oplossing voor minder technische gebruikers binnen 12 uur via een repository beschikbaar worden gemaakt.

Als je een update of herstel uit hebt gevoerd naar een officiële firmware van 3.1.3 op een iPhone 3G of 3GS, dan staat baseband 05.12.01 op je iPhone. Het is niet bekend wanneer deze baseband te unlocken zal zijn. Voor hulp bij het jailbreaken of unlocken van jouw specifieke iPhone, kun je terecht op het forum.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.