Instagram hand

Geen waarschuwing bij screenshots van Instagram Stories

Instagram gaat gebruikers niet melden als er een screenshot wordt gemaakt van een foto of video in een Instagram Story. In februari was het bedrijf de functie aan het testen en het zou naar iedereen uitgerold worden.

Instagram screenshots

Instagram bevestigde dat het bedrijf er nu vanaf ziet. Mensen die een screenshot maakten van een Instagram Story van anderen kregen een waarschuwing te zien. Daarin was de lezen dat de maker van de Story daar volgende keer een melding van krijgt. Daarmee wilde Instagram voorkomen dat mensen stiekem screenshots maken en bijvoorbeeld een gênante foto voor langere tijd bewaarden. Stories verdwijnen gewoonlijk na 24 uur.


In Instagram kun je wel zien wie je Stories heeft bekeken door in de app omhoog te vegen. Bij de meldingen voor screenshots ging het aanvankelijk om een beperkte test. Waarom de functie niet voor iedereen beschikbaar komt blijft een raadsel; Instagram bevestigde de beslissing aan BuzzFeed, maar zei er niet bij waarom het was. Officieel heeft Instagram de functie ook nooit zelf aangekondigd en er was geen manier om te weten wie erover beschikte en dus screenshot-meldingen zou krijgen. De maker van de Story kreeg dan een camera-icoontje te zien met daarnaast de namen van mensen die screenshots hadden gemaakt.

Instagram hand

Mogelijk komen er later nog wel nieuwe functies om screenshots te voorkomen. Voor gewone foto’s en video’s die je op Instagram deel kun je altijd een screenshot maken.

De waarschuwing voor screenshots is een van de functies die Instagram van Snapchat overnam. Daar krijgen gebruikers een melding als iemand anders een foto, video of chat probeert vast te leggen, al was die functie ook wel eens te omzeilen.

Haal meer uit deze app met onze Instagram-tips!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2018, 11:47
Bron Bron Buzzfeed
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, screenshot
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.