Car Info geeft informatie over auto’s

Met de webbased applicatie Car Info is het mogelijk om snel iets op te zoeken over de auto van je buurman, je oom of tante, of degene voor je in de file. Je typt het kenteken in en je krijgt in een iPhone-vriendelijke lay-out allerlei gegevens over die auto.
Jonathan - · Laatst bijgewerkt:

De compacte modusGeïnteresseerd in de auto die vóór je in de file staat, of benieuwd naar de APK van je buurman? Carspotter bestaat al een poosje maar is wat duur, namelijk drie euro per aanvraag. Daarom heb ik een webgebaseerde applicatie gemaakt waarmee je makkelijk informatie over een auto opvraagt. Kenteken intypen en klaar is Kees.
De gegevens komen van de website van het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer of Dienst Wegverkeer) en worden in een iPhone-vriendelijk formaat getoond.


Je hebt de keuze uit een volledige- of een compacte weergave, waarbij de volledige weergave qua indeling precies hetzelfde is als bij de RDW. De compacte weergave toont alleen de meest belangrijke informatie op één scherm.

Op dit moment zie je puur de gegevens van de RDW en geen prijzen, topsnelheden of acceleratie, maar ik wil dat in de toekomst wel gaan toevoegen. Mogelijk wordt het in de toekomst ook mogelijk om je eigen indeling qua weergave – welke gegevens waar getoond worden – te bouwen, maar dat is nu nog wat teveel. Ik wil eerst eens zien of het idee aanspreekt.
Een handige functie die er wel al inzit, is dat je niet het hele kenteken hoeft over te nemen, je kan de streepjes en de hoofdletters namelijk weglaten.

Om de website te bezoeken ga je naar www.carinfo.tk.

Update: ik heb net de functie toegevoegd dat ook de PK’s zichtbaar zijn, dat bleek namelijk makkelijk uit te rekenen te zijn aan de hand van het vermogen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 september 2008 om 6:03
Categorie
Apps
55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.