Instagram tweestaps

Instagram test favorietenlijst: alleen foto’s delen met naaste vrienden

Instagram test een favorietenlijst, waarbij je foto's alleen te zien zijn voor naaste vrienden. Je bepaalt zelf wie er op de favorietenlijst staan.

Online vrienden zijn niet altijd hartsvrienden waarmee je alles in je leven deelt. Instagram is daarom bezig een favorietenfunctie te testen, waarmee je meer controle krijgt over de mensen die jouw foto’s en video’s te zien krijgen. Nu is het nog zo dat de foto’s van veel accounts openbaar zijn. Als je iets deelt komt dat bij al je volgers terecht, ook bij je ex en andere ongewenste personen. De favorietenfunctie is beschikbaar voor een kleine groep gebruikers.

Instagram tweestaps

Instagram: favorieten zien meer

Het houdt in dat je een lijst met favorieten aanmaakt, oftewel de mensen die je het meest nabij zijn. Alleen die volgers krijgen bepaalde foto’s te zien. De functie is bijvoorbeeld handig voor mensen die babyfoto’s alleen met familie willen delen. Op Facebook kun je daarvoor een aparte groep ‘Familie’ aanmaken, zodat je per foto het publiek bepaalt. Bij de nieuwe Instagram-functie kan dat ook, maar het lijkt daarbij te gaan om slechts één lijst. Je bent favoriet of niet. Mensen krijgen geen melding dat ze op de favorietenlijst staan, maar komen er uiteindelijk wel achter. Ze zien aan een groen icoontje bij de foto dat het bericht alleen is bedoeld voor favorieten.

Met de functie hoopt Instagram dat mensen makkelijker dingen gaan delen en zich meer verbonden voelen, ook als ze over de hele wereld verspreid wonen. De groep favorieten mag je zo groot maken als je zelf wilt, al denkt Instagram zelf dat dit tussen de 10 en 30 zal liggen. De lijst is op elk moment te bewerken.

Nu lossen gebruikers het vaak op door een apart profiel te maken voor directe vrienden en een algemener account dat voor iedereen bedoeld is. Instagram wil de functie rustig uitrollen. Ze zijn er al een jaar mee bezig, vooral om te ontdekken hoe het moet werken bij het aanmaken van een nieuw bericht. Daarbij krijgt een select groepje gebruikers nu een extra optie te zien om alleen met favorieten te delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2017, 18:50
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.