iKids week 42: nijntje apps, Skycat en Fantasyland: Break The Curse

In de iKids van week 42 zijn alle besproken apps goed en gratis: nijntje apps, Spacecat en Disney's nieuwste spel Fantasyland: Break The Curse
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

NijntjeGratis kinderapps: ze zijn zeldzaam, maar ze bestaan wel. Toeval of niet, alle apps in deze apps zijn gratis en goed. De nieuwe app van nijntje bijvoorbeeld, een oude bekende die nooit uit de mode raakt. Ditmaal zijn de verhalen en spellen van het witte konijn in een ‘best-of’ app uitgebracht, waarmee kleuters en peuters van alle leeftijden uit de voeten kunnen. En wat te denken van de nieuwe Skycat app, waarin een kat naar de ruimte reist om zijn baasje te redden. Of Disney’s nieuwste iPad-spel Fantasyland: Break The Curse, een prachtig interactief 3D-prentenboek dat hier natuurlijk niet onbesproken kan blijven.

nijntje apps

Een jaar na de lancering van de eerste nijntje app zijn er inmiddels vier iPad apps en drie iPhone apps uitgebracht. ‘nijntje apps’ is de vijfde iPad app en behandelt volgens de ontwikkelaars het leukste uit de voorgaande apps. Zo kun je spelletjes spelen en zijn er verhalen uit de apps ‘de tuin van nijntje’, ‘nijntje vliegt’, ‘nijntje op school’ en ‘nijntje in de sneeuw’. Qua spelletjes kun je bijvoorbeeld peentjes tellen, door moeder pluis en vader pluis peentjes te geven en hardop mee te tellen, of een soort memory spelen, waarbij je telkens twee winterse plaatjes moet zoeken die hetzelfde zijn. Als je het goed hebt, verdwijnen de plaatjes van het scherm.

Nijntjes

Ook leuk: het interactieve verhaal. Dit verhaal is gebaseerd op het boekje ‘nijntje op school’, geschreven door Dick Bruna. Het is zowel geschikt voor de allerkleinste peuters als voor grotere kleuters, want je kunt rustig luisteren maar ook actief met het verhaal meedoen, door blokken op de juiste schaduw te leggen en tekeningen te maken.

Downloaden: nijntje apps (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Skycat

SkycatHet katje Scycat bevindt zich in een magische wereld en is op weg naar het heelal. Maar daarvoor zal hij een reis vol gevaar, mysterie, en avontuur moeten afleggen. Waarom hij dat doet? Zijn baasje is ontvoerd door de vijand: een stel sluwe ratten en verraderlijke kraaien.

Om zijn baas terug te halen vertrekt de kat naar de ruimte. Kinderen kunnen hem helpen met het ontwijken van obstakels in de lucht, beloningen verzamelen en de brandstoftank in de gaten houden. Het spel heeft negen levels en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het spel is universeel, dus kan ook op de iPhone worden gespeeld.

Downloaden: Skycat (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Fantasyland: Break The Curse

Disney’s nieuwste app Fantasyland: Break The Curse is een interactief pop-up verhalenboek. In het spel kun je aantal van je favoriete Disney -karakters helpen om hun vijanden te verslaan en de vloek die op hen rust te verbreken. Het verhalenboek is Engelstalig, maar het pop-up boek is erg visueel en intuïtief, gevuld met simpele spellen en mooie animaties. Daarnaast zijn dit type spellen toch het best geschikt om met kinderen samen te doen, zodat je het makkelijk even kunt uitleggen. Of beter nog, het geluid zacht zet en zelf een eigen verhaal verzint.

dombo circus

In de app lijden de Disney-figuren onder verschillende vloeken van twee gemene koninginnen. De zeemeerminnen kunnen niet meer zingen en het gebrul van het Beest worden nergens meer gehoord. Kinderen kunnen ze helpen door op verschillende locaties in het 3D ​​verhalenboek spelletjes te spelen. Bijvoorbeeld in Prins Eric’s kasteel aan zee, bij Maurice ‘s magische workshop, het hol van het Beest, of het klassieke Circus van Dombo. Het spel kan vanaf vier jaar worden gespeeld, maar is het meest geschikt voor kinderen van 9 tot 11 jaar.

Downloaden: Fantasyland: Break The Curse (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Disney heeft Fantasyland uit de Nederlandse App Store teruggetrokken. In de Amerikaanse App Store kan hij nog wel worden gedownload.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.