‘Nieuwe iPads krijgen geen Touch ID-scanner en gouden kleuroptie’

De nieuwe iPads worden niet in het goud geleverd, en krijgen geen Touch ID-vingerafdrukscanner, aldus Ming-Chi Kuo.

iPad 5 iPad mini 2Op 22 oktober zal Apple naar alle verwachting de nieuwe iPad 5 en iPad mini 2 presenteren. Dit weekend is daarom een goede gelegenheid voor Ming-Chi Kuo van KGI Securities om zijn laatste voorspellingen voor het evenement met investeerders te delen. De uitspraken van de analist zijn ook voor ons interessant, Kuo heeft zich namelijk al meerdere malen bewezen en biedt daarom een vroeg kijkje in Apple’s keuken. Volgens de analist zal Apple inderdaad de iPads aankondigen waar we al langer over horen: de iPad 5 krijgt een dunner ontwerp en de iPad mini 2 wordt voorzien van een retinascherm. Apple zou echter helemaal niet van plan zijn om de iPad in het goud of met een Touch ID-vingerafdrukscanner aan te bieden.

De nieuwe iPhone 5s wordt wel in het goud en met een Touch ID-vingerafdrukscanner aangeboden. Volgens Kuo zou Apple zich eerst richten op de nieuwe functies in deze iPhone en ze niet in de iPad aanbieden totdat de productie op orde is. Gelekte foto’s leken echter al een Touch ID-scanner in de iPad te tonen. Daar heeft Kuo een uitleg voor: Apple zou mogelijk wel het nieuwe homeknop-ontwerp voor de iPad gebruiken.

Volgens Kuo krijgt de iPad 5 een A7X-chip, terwijl de iPad mini 2 het moet doen met een A7-chip. Dat is vrij opmerkelijk: Apple introduceerde met de iPad 3 immers de X-versies van zijn chips, omdat de extra grafische processorkracht nodig was om de hogere resolutie van het retinascherm mogelijk te maken. Een iPad mini 2 met een retinascherm zou echter dezelfde resolutie als de iPad 5 gebruiken.

We zullen op 22 oktober zien of Kuo het bij het rechte eind heeft. De analist maakte afgelopen jaren twee grote voorspellingen. Hij wist als eerste dat de iPod touch in meerdere kleuren zou worden geleverd en ontdekte ook dat Apple aan een vingerafdrukscanner werkte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2013, 9:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad air, ipad mini 2, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.