iCulture iKids logo

iKids week 46: Thomas de trein en Pango Blocks

In de iKids van deze week gaan we een knalfeest organiseren met Thomas de trein en zijn vrienden en helpen we Pango met oversteken in Pango Blocks.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Ontwikkelaar Budge heeft iets met treinen. Na hun apps over treinenwalhalla Chuggington richten de makers zich nu op Thomas de trein, en hebben een spiksplinternieuwe applicatie rondom het tekenfilmpersonage gebouwd. Voor deze iKids probeerden we hem uit. Maar niet alleen Thomas de trein steekt deze week de show; wasbeer/kat Pango heeft eveneens een vrolijke nieuwe applicatie. Daarin draait het om het bouwen van wegen met losse vormen, zodat Pango erover heen kan lopen en zijn vrienden van spullen kan voorzien. Zeker een kijkje waard!

Pango Blocks

Is het een kat, of toch een wasbeer? Het vrolijke beestje van ontwikkelaar Studio Pango kunnen we niet meteen plaatsen in het dierenrijk, maar is desalniettemin een sympathiek figuur. In het kleurrijke Pango Blocks moet hij in ieder level veilig zien over te steken. Klein probleem: het pad naar de overkant is steeds deels weggevallen. Gelukkig kunnen kinderen gekleurde blokken op de juiste plek leggen om hem te helpen. Aan de andere kant wacht steeds een voorwerp op Pango, dat hij aan andere dieren kan geven. Bijvoorbeeld een ingrediënt voor zijn varkensvriend die chef-kok is, of gereedschap voor de vos die een raket wil bouwen. Leuk verzonnen. In totaal zijn er 40 verschillende levels te behalen, in vijf verschillende werelden. Pango Blocks maakt geen gebruik van in-app aankopen en blijft waarschijnlijk lang leuk, want het spel kan op twee verschillende niveaus worden gespeeld.

Thomas en zijn vriendjes: spoedlevering

Televisiester Thomas de trein heeft sinds kort een tweede Nederlandstalige app, die zich op een kalm en afgelegen eilandje afspeelt. Maar met de komst van Thomas zal die rust niet lang duren. Op het eiland staat namelijk een kasteel waar een groots feest zal plaatsvinden. Aan kinderen de schone taak om – per trein natuurlijk – alle gasten, feestartikelen én het vuurwerk op te halen en bij het feest af te zetten. Tijdens het koerieren kun je helpen om het eiland verder te ontwikkelen. Denk aan het planten van een boomgaard of het bouwen van een watertoren. Tel daar de fraaie animaties en de prettige voice-over bij op, en je weet dat dit een aanrader is. Net als voorganger Hup, Thomas! is deze applicatie gratis, maar zijn na het installeren niet alle functies beschikbaar. Wie €6,99 betaalt heeft alle gebouwen, locomotieven en feestelijke opdrachten tot zijn of haar beschikking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.