IKEA App: je IKEA boodschappenlijstje in een webapp

One More App heeft een webapplicatie ontwikkeld: IKEA App. Met deze webapp kan je jouw IKEA boodschappenlijstje samenstellen.

IKEA webapp beginschermIedereen is wel eens naar de IKEA geweest. De Zweedse winkel waar je naartoe gaat als je een bureau, een tafel, een stoel, een keukenkastje, een complete slaapkamer, of gewoon lekkere Zweedse balletjes wil. De artikelen van IKEA kan je niet zomaar uit de showroom meenemen, maar moet je pakken uit het magazijn. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk de namen van de artikelen te onthouden, om die later in het magazijn op te zoeken.

Daarom kan je bij de IKEA kleine papiertjes en potloodjes pakken om alles op te schrijven, waarna je het makkelijk in het magazijn op kan zoeken. Ook zo’n papiertje heeft echter zijn nadelen. Zo kan het bijvoorbeeld scheuren of kwijtraken, het is niet altijd even makkelijk om een harde ondergrond te vinden waar je goed op kan schrijven en sommigen (zoals ik) hebben een handschrift dat nauwelijks te lezen is.

Daarom heeft ontwikkelaar One More App een webapplicatie ontwikkeld: IKEA App. In deze webapplicatie heb je de beschikking over een lijstje waaraan je producten kan toevoegen. Je kan o.a. aangeven om welk product het gaat, hoeveel je van dat product wil en welk magazijnnummer er bij hoort. Je zult wel zelf alles moeten typen.

De webapplicatie werkt erg goed en heel simpel. Je ziet dat er goed is nagedacht over de applicatie. Een van de goede dingen is, is dat je niet in je lijstje hoeft te klikken op een productnaam om de door jou toegevoegde informatie te zien. Zo zie je in één oogopslag welke producten op welke plaats staan.

Mocht deze webapp aanslaan, dan wil de ontwikkelaar de applicatie uitbreiden met bijvoorbeeld een koppeling naar de database van IKEA waardoor je de producten niet hoeft in te typen, maar simpelweg kunt opzoeken en toevoegen aan het lijstje. Een andere mogelijke uitbreiding is om door middel van GPS de dichtstbijzijnde IKEA te vinden.

IKEA App

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2009, 15:51
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.