Google Wave ook voor de iPhone

Over niet al te lange tijd komt Google met een nieuwe dienst, genaamd Google Wave. Hiermee is het mogelijk om met meerdere personen aan een project te werken, denk hierbij aan documenten of spreadsheets. Projectgenoten kunnen daarnaast via een speciaal chatsysteem reageren op elkaars bewerkingen. Een groot voordeel is dat Google Wave geheel in de […]
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

google_wave_logo-791273Over niet al te lange tijd komt Google met een nieuwe dienst, genaamd Google Wave. Hiermee is het mogelijk om met meerdere personen aan een project te werken, denk hierbij aan documenten of spreadsheets. Projectgenoten kunnen daarnaast via een speciaal chatsysteem reageren op elkaars bewerkingen. Een groot voordeel is dat Google Wave geheel in de browser te gebruiken is, en er hoeft niets extra’s te worden gedownload. Google gaat deze manier van werken niet alleen op desktop-browsers introduceren. Google Wave komt er ook voor de iPhone en op Android-toestellen.

Weblog Engadget heeft een vroege iPhone-versie alvast aan de tand mogen voelen, de bevindingen zie je hieronder in het filmpje. Google Wave maakt gebruik van HTML5-mogelijkheid in Mobile Safari. HyperText Markup Language 5 is de momenteel in ontwikkeling zijnde versie van de HTML-standaard voor webbrowsers. Hiermee kunnen allerlei nieuwe interactieve toepassingen binnen webpagina’s worden gemaakt.

Bekijk hieronder Engadget’s voorproefje van Google Wave op de iPhone:

Meer informatie over Google Wave vind je op de speciale website van Google.

via Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2009, 19:35
Categorie Apple
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.