iH8sn0w kondigt nieuwe applicatie f0recast aan (jailbreak/unlock)

De jonge ontwikkelaar iH8sn0w ook wel bekend van iReb en sn0wbreeze heeft een nieuwe applicatie aangekondigd voor jailbreakers en unlockers. De applicatie die f0recast zal gaan heten moet het gebruikers makkelijker maken om te achterhalen of het mogelijk is om hun iPhone te unlocken en of deze (of een iPod Touch) tethered of untethered te jailbreaken is.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

De jonge ontwikkelaar iH8sn0w ook wel bekend van iReb en sn0wbreeze heeft een nieuwe applicatie aangekondigd voor jailbreakers en unlockers. De applicatie die f0recast zal gaan heten moet het gebruikers makkelijker maken om te achterhalen of het mogelijk is om hun iPhone te unlocken en of deze (of een iPod Touch) tethered of untethered te jailbreaken is. Ten opzichte van de afgebeelde screenshot heeft iH8sn0w aangegeven in de uiteindelijke versie de knoppen te zullen vervangen door een tekst die meteen aan geeft wat je mogelijkheden zijn.

Op dit moment is het voor veel mensen met name nog lastig om te achterhalen of hun iPhone 3GS untethered gejailbreakt kan worden. Een tethered jailbreak wil zeggen dat het toestel steun nodig heeft van een ander apparaat tijdens het opstarten. In de praktijk betekent dit dat je telkens als je opnieuw op wilt starten, je redsn0w of blackra1n weer zult moeten gebruiken. De vraag of je toestel tethered of untethered te jailbreaken is, hangt af van of de nieuwe bootrom er op staat. Aangezien dit voor de gemiddelde gebruiker nu nog lastig te achterhalen is, worden op dit moment nog de onderstaande vuistregels gebruikt.

Een iPhone 3GS die voor week 40 is geproduceerd is untethered te jailbreaken, een iPhone 3GS die na week 45 is geproduceerd is (over het algemeen alleen) tethered te jailbreaken en tussen week 40 en week 45 is een grijs gebied. De week waarin je iPhone geproduceerd is, kun je achterhalen met het 4e en 5e cijfer van je serienummer. De 2e generatie iPod Touch (van 8GB) met een modelnummer dat begint met MC, is over het algemeen ook alleen tethered te jailbreaken. De 3e generatie iPod Touch is überhaupt alleen maar tethered te jailbreaken. iH8sn0w hoopt de nieuwe applicatie aan het eind van de week beschikbaar te kunnen maken voor het grote publiek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2010, 1:12
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.