iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 27 maart 2014

In de iCulture Vandaag van donderdag 27 maart 2014 komen de Vodafone SmartPass, Apple's patentaanvragen en apps WeCam en OptimizeMe aan bod.

vodafone_bannerIn de iCulture Vandaag lees je over het nieuwe SmartPass betaalsysteem van Vodafone, waarmee je in de winkel, online en onderling kunt betalen via je mobiele telefoon. Het werkt bij alle geschikte betaalterminals met V Pay-logo, ook buiten Nederland. Het goede nieuws: het werkt ook op de iPhone, maar je moet wel bereid zijn om een plastic kaartje op je toestel te plakken. Daarnaast komen weer twee interessante patentaanvragen van Apple aan bod en lees je over de update van quantified self app OptimizeMe.

Nieuws

 • Apple beschrijft in een nieuwe patentaanvraag een systeem dat mogelijke ongelukken kan voorkomen. Door met de iPhone-camera beelden te tonen van je omgeving op de achtergrond van de Berichten-app, zie je alsnog waar je bent.
 • In een onderzoek van dotMobi staat per land aangegeven welk mobiel besturingssysteem populairder is: iOS of Android. Gegevens waar een aantal interessante conclusies uit getrokken kunnen worden.
 • Vodafone introduceert vandaag Vodafone SmartPass, een nieuwe mobiele betaaloplossing. iCulture mocht gisteren de oplossing alvast bekijken en testen.
 • Steeds meer geruchten wijzen er op dat er een nieuw en steviger saffierscherm geïntroduceerd zal worden. Een nieuwe patentaanvraag van Apple gooit olie op het vuur: hierin wordt een speciale coating beschreven die op het scherm gebruikt zal worden.
 • De iPhone 6 komt al in september, voorspelt een Japanse krant. De bevestigen daarbij meteen ook eerdere geruchten dat de nieuwe iPhone in een uitvoering met 4,7- en 5,5-inch te koop is.

Apps

 • Om Facebook Paper te downloaden heb je alleen een Amerikaans iTunes-account nodig. Hoe je dit aanmaakt en hoe je de app installeert leggen we uit in dit artikel.
 • Voor de gratis gebruiker van Runtastic is er nog meer te halen na een update. De muziekspeler, het live delen van je bezigheden en de aanmoedigingen van vrienden zijn voortaan kosteloos te gebruiken.
 • Het bijzondere OptimizeMe geüpdatet met ondersteuning voor de M7-processor in de iPhone 5S, zodat stappen nu op die manier kunnen worden geteld. Ook heeft OptimizeMe nieuwe databronnen, zoals het weerbericht en voor vrouwen tracking voor hun menstruatie.
 • Groot nieuws voor iPad-gebruikers: de apps voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn nu beschikbaar en nog gratis ook. Maar je hebt wel een abonnement nodig als je documenten wilt bewerken.
 • De Game of Thrones Ascent-app is uitgekomen op de iPad. Mooi op tijd voor de start van het nieuwe seizoen.
 • En nog meer goed nieuws: Office voor iPhone is voortaan gratis te gebruiken.
 • Met OV Butler kun je voortaan filteren op vervoerders. Exporteren kan ook.

Accessoires

 • De Spy Cam Peek-I is een klein hulpstuk voor je iPhone-camera, die het mogelijk maakt om stiekem foto’s vanuit een afwijkende hoek te maken.
 • KPN en KLM introduceren een speciaal apparaat voor aan je koffer genaamd eTrack, dat met je iPhone verbindt via Bluetooth. Hierdoor is het met een bijbehorende iOS-applicatie mogelijk om je koffer op een later moment op te sporen.

Rubrieken

 • In de iCulture speelt zien we een terugkeer van pc-klassieker Little Big Adventure op iPhone en iPad, maar om nou te zeggen dat we er vrolijk van worden…
 • Maak je geen zorgen: we hebben vandaag in iCulture Deals weer een fijne verzameling met spectaculaire koopjes voor je.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
NS ReisplannerXtra 3.0 uit iPhone iPad 5c

 • De officiële NS-app NS Reisplanner Xtra (gratis, afgebeeld) voor iPhone en iPad laat voortaan de toeslagen van treinen meteen in het reisoverzicht zien. Dat bespaart weer wat onnodige drukken voor reizen die plots duurder uit blijken te komen. Verder zie je nu ook de prijzen van de verschillende vervoerders op het Nederlandse sporennet.
 • Mijn Team (gratis) is tijdelijk uit de App Store gehaald. De laatste update van de app bracht een fout met zich mee, waartoe de ontwikkelaar vermoedelijk heeft besloten de app even terug te trekken. Ambities zijn er gelukkig genoeg: applicatie wil graag dé totaalapp voor je voetbalelftal zijn en de app timmert flink aan de weg met nieuwe functies die dat steeds verleidelijker maken. Als de app terug is in de App Store, kan je hoogtepunten toevoegen aan gespeelde wedstrijden, heb je inzicht in statistieken van de verschillende spelers en kunnen teamleiders zich afmelden voor wedstrijden, trainingen en evenementen. Eerder schreven we al uitgebreid over Mijn Team.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.