iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 29 april 2014

Vandaag op iCulture een interview met Blendle-oprichter Marten Blankesteijn, het vernieuwde 22tracks, reminders voor Clear en nog veel meer.

Marten BlankesteijnGisteren was de dag van Blendle, maar er was nog één bijdrage die we je niet wilden onthouden. We spraken met Blendle-oprichter Marten Blankesteijn over de toekomst van de digitale kiosk en de toekomstige iPhone- en iPad-applicatie. Maar ook vandaag hebben we weer de nodige nieuwe apps voor je, zoals de volledig vernieuwde muziek-app 22tracks, het handige Tagg.ly en herinneringen voor todo-app Clear. Verder kun je nu ook documenten afdrukken in Microsoft Word, Excel en PowerPoint voor iPad, en zou de productie van de verwachte iWatch inmiddels van start zijn gegaan, vooralsnog in kleine aantallen.

Nieuws

Apps

Accessoires

  • De Lunecase is een Kickstarterproject voor een iPhone-hoesje dat notificaties op de achterkant toont.

Rubrieken

  • In iCulture Deals hebben we naast de gebruikelijke app-koopjes ook de fraaie Krusell Glasscover en een multifunctionele carkit voor je iPhone.
  • In iCulture Speelt spelen we het nieuwe Agent RX, highscorespelletje Pants en Not Quite Red ‘n roguelike.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV Slimsporen iPhone iPad

  • De nieuwe iPhone-app Slimsporen (gratis, afgebeeld) wil je zo goedkoop mogelijk laten treinen door Nederland. In de applicatie voer je in hoelang je met een bepaald abonnement wil reizen en wat je reistijden zijn. Een aardig idee, maar de uitwerking laat veel te wensen over. Slimsporen laat je te vaak drukken voor de kleinste aanpassingen en bevat allerlei opties niet, zoals snel de frequentie van je reizen aangeven. Wel een aardig idee…
  • De Belgische markt van folderapps komt op gang. Onlangs bespraken we in de iCulture Vandaag de introductie van PromoPromo in de App Store, nu is ook concurrent Folder.be (gratis) uitgekomen. De apps zijn nogal aan elkaar gewaagd. In beide blader je op precies dezelfde manier door de folders en kan je interessante aanbiedingen uitknippen voor op je virtuele prikbord. Wel ontbreekt het Folder.be aan winkellocaties.
  • Worden je ogen moe van al dat beeldscherm staren? De iPhone-app Prime: Keep Your Eyes Happy (€1,79) wil je behoeden voor slechte ogen en is een timer die je er elke 20 minuten aan herinnert 20 seconden naar een punt 20 feet (6 meter) in de verte te kijken. Lees ook dit artikel eens over die 20-20-20 methode.
  • Nieuwsapp Feedly Reader (gratis), waarin je de laatste berichten van je favoriete websites lekker snel leest, kreeg ook een kleine update. De applicatie laat je nu artikelen doorzetten naar notitie-app Evernote.
  • De officiële KLM voor iPad (gratis) laat je nu een enkele reis of een reis met meerdere bestemmingen boeken. Andere vernieuwingen zijn onder meer het zoeken naar reizen op thema’s zoals walvisspotten of diepzeevissen, en specifieke reisperiode of -datum op de wereldbol zoeken.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.