Hulu overweegt betaalmodel voor video’s op iPad

Hulu lijkt voorlopig niet naar de iPad te komen. De videodienst is intern nog in discussie over een betaaloptie, maar er zijn ook juridische en technische obstakels.

Video op de iPadHulu heeft plannen om de video’s geschikt te maken voor de iPad, zo kon je eerder lezen. Maar de kans is groot dat ze er geld voor gaan vragen: Hulu denkt na over een abonnementdienst voor de video’s. Bovendien speelt het probleem dat sommige uitvoeringen van de iPad voorzien zijn van 3G, waardoor het geen gewone computer maar een mobiel apparaat is. Hiervoor moet Hulu weer opnieuw onderhandelingen voeren om de rechten te regelen.

Hulu is eigendom van de drie grootste TV-netwerken in de VS: Fox, NBC en ABC. Zij hebben herhaaldelijk gezegd dat ze op termijn een betaalde versie wilden maken. Op de desktop kun je al sinds 2008 gratis naar allerlei tv-series kijken, mits je een IP-adres hebt waaruit blijkt dat je je fysiek in de VS bevindt. De betaaloptie zou bedoeld zijn om te zorgen dat Hulu winst gaat maken en/of om de tv-netwerken te compenseren dat ze door de iPad kijkers kwijtraken. Intern schijnt er nog behoorlijk wat discussie te zijn wat nu precies het juiste prijsplan wordt. Er zijn ook juridische bezwaren hoe Hulu moet omgaan met de huidige content-eigenaren. De kans is daarom klein dat de videodienst meteen bij de lancering van de iPad al een geschikte player heeft klaarstaan.

Een iPhone-applicatie van Hulu is er nog niet. Een aparte applicatie is nodig, omdat de website zelf is gebaseerd op Flash-technologie. Apple biedt zelf ook al tv-series aan in de VS. Een eerder gerucht dat Apple de prijs daarvan wil verlagen van $1,99 naar $0,99 is nu bevestigd door Leslie Moonves, de CEO van CBS.

Via: All Things Digital (Wall Street Journal)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2010, 19:19
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.