Adobe brengt Limited Edition Photoshop 20th Anniversary voor iPhone uit

Adobe heeft een Limited Edition Photoshop 20th Anniversary iPhone-applicatie uitgebracht om het twintigjarig bestaan van Photoshop te vieren. Het laat zien hoe Photoshop 1.0 er in 1990 op de Mac uitzag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

photoshop retroPhotoshop bestaat twintig jaar en dat moet gevierd worden – ook op de iPhone. In de App Store Op de iPhone van een select groepje iPhone-bezitters is nu een replica te vinden van Photoshop 1.0, zoals dat er 20 jaar geleden uitzag. Bij het maken van de applicatie waren Adobe’s Senior Creative Director Russell Brown en een medewerker van het originele Photoshop-team betrokken. Met de applicatie kun je de zwart/wit-niveau’s en gamma van foto’s instellen in aparte rode/groene/blauwe kanalen. De interface van de applicatie is natuurlijk ook in retrostijl gemaakt, precies zoals de Mac-versie van Photoshop 1.0 uit 1990 eruit zag. Adobe maakte de applicatie in slechts twee weken.

Creative Director Russell Brown zegt:

I really wanted to do something special to commemorate 20 years of Photoshop, and the best thing I thought of was a nostalgic iPhone app. Since I had less than two weeks to make it happen, I came to the best iPhone team I knew, who were able to use their Corona SDK to pull it off with utmost speed and faithfulness to the original product.

iPhone-ontwikkelaars kunnen de Corona SDK voor $99 kopen. Het wordt gemaakt door Ansca Mobile, een softwarebedrijf in Palo Alto, opgericht door twee voormalige Adobe-medewerkers die voorheen het technische team van Adobe Flash Lite leidden. Helaas is de Limited Edition Photoshop-applicatie werkelijk ‘limited’, want hij werd alleen beschikbaar gesteld aan bezoekers van het Photoshop 20th Anniversary Event, georganiseerd door de National Association of Photoshop Professionals (NAPP).

photoshop limited edition

Met de downloadcijfers van Adobe’s gewone Photoshop-applicatie op de iPhone gaat het trouwens goed: Photoshop.com is meer dan 6 miljoen keer gedownload sinds het in oktober werd uitgebracht. Het is de op één na populairste gratis foto-applicatie in de App Store. Met de applicatie kun je eenvoudige fotobewerking doen en foto’s/video’s uploaden naar 2GB opslagruimte bij Photoshop.com.

Via: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:50
Categorieën Apple, Apps, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.