Homebrew, wat is dat eigenlijk?

Als je geavanceerde mogelijkheden van de iPhone probeert te ontdekken loop je al snel tegen de term homebrew aan. Wat is dat eigenlijk? En hoe is de huidige stand van zaken, niet alleen bij de iPhone, maar ook bij de Nintendo DS, PSP, Xbox 360 en Wii?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

HomebrewAls je de grenzen van de iPhone gaat verkennen en meer eruit te halen dan er standaard inzit, dan zul je al snel tegen de term ‘homebrew‘ aanlopen. Maar wat is dat eigenlijk? Om meteen een misverstand uit de weg te helpen: homebrew is geen warez. Sterker nog: zelfs Steve Jobs en Steve Wozniak hebben eraan meegedaan.

Beide Steve’s waren rond 1975-1977 namelijk lid van de Homebrew Computer Club, een groep computerhobbyisten die bijeenkwamen om te praten over de nieuwste ontwikkelingen rond computers. Een offline voorloper van een internetcommunity dus eigenlijk.

Anno 2007 heeft het Homebrew Network DCEmu een artikel gepubliceerd over de State of the Homebrew Scene, waarin de vraag wordt beantwoord hoe het ervoor staat in de homebrew-community? Niet alleen voor apparaten die al een tijdje op de markt zijn zoals de Nintendo DS, de PSP, de XBox 360 en de Nintendo Wii, maar ook nieuwkomers zoals de iPhone. Bij elk platform worden recente releases en de toekomst op korte en lange termijn besproken.

Om nog even terug te komen op het onderwerp ‘warez’: de mensen die meewerken aan homebrew proberen inderdaad hardware- en software-exploits te vinden, waarbij ze bestaande beperkingen van de apparaten proberen te omzeilen. Ze verspreiden echter geen illegale software en de bedoeling is veeleer om de mogelijkheden te ontdekken en om in contact te komen met soortgenoten, dan om kwaadwillende acties te doen. Lees de State of the Homebrew Scene August 2007.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:57
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.