Hardware-unlockmethode voor de iPhone 3G uit Vietnam

Een Vietnamese techneut biedt een dienst aan om iPhone 3G's te unlocken. Maar erg makkelijk en goedkoop is het niet en de unlock is ook niet bestand tegen firmware update 2.2.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iphone_unlock_vietnamiPhone-nieuws, rechtstreeks uit Vietnam. Een techneut, die tevens ook eigenaar is van diverse GSM-reparatiewinkels, heeft een nieuwe manier gevonden om de iPhone 3G te unlocken. Erg simpel is het niet en het kost dan ook rond de 60 euro per toestel.
Deze Vietnamese techneut ‘sloopt’ namelijk de basebandchip van het mainboard dat in je iPhone zit, leest die uit, herprogrammeert hem en soldeert hem vervolgens weer terug op het mainboard. Vervolgens kun je het toestel met iedere willekeurige provider gebruiken.

Maar erg handig is het niet. Diverse mensen melden dat hun iPhone na een update naar firmware 2.2 weer is gelockt. Gelukkig heeft de Vietnamees ook daar een oplossing voor, maar dat kost dan wel weer 35 euro extra.

Zit de toekomst toch echt in dit soort unlocks, of kunnen we beter (eindeloos) wachten tot het iPhone-Dev Team zover is met de iPhone 3G?

Meer info: Crave

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:53
Categorie Jailbreak
Onderwerpen Hardware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.