Hacker stuurt e-mail naar 21.000 iPhone-unlockers

Klanten van iPhoneUnlockUK hebben een ongevraagde e-mail gekregen van een hacker. Die kraakte in februari 2009 de webserver van iPhoneUnlockUK en ging er met de persoonsgegevens vandoor.

iphone unlockMaar liefst 21.000 klanten van de unlockdienst iPhoneUnlockUK hebben een e-mailbericht gekregen, waarin ze op de hoogte worden gesteld van het feit dat ze software bij een boef hebben gekocht. Ook zouden hun persoonlijke gegevens, inclusief e-mailadres en woonadres in verkeerde handen zijn gevallen. De hackers kregen al in februari 2009 toegang tot de klantgegevens.

Dit gebeurde nadat ze de webserver hadden gekraakt. iPhoneUnlockUK is eerder wel eens in het nieuws geweest, omdat ze geld vragen voor unlocksoftware die je ook gratis bij het iPhone Dev Team kunt krijgen. Het iPhone Dev Team heeft daar in een posting wel eens aandacht voor gevraagd. Eigenaar Jody Sanders loofde ook een beloning van $10.000 aan Geohot uit om een nieuwe unlock te ontwikkelen.

Toch zeggen de hackers die nu met de klantgegevens aan de haal zijn gegaan, dat ze niets met het iPhone Dev Team te maken hebben. iPhoneUnlockUK beweert dat ze in februari naar een andere hostingpartij zijn gegaan en sindsdien geen last meer hebben gehad van aanvallen. Bijna een jaar na de diefstal hebben de serverhackers alsnog iets met de gegevens gedaan. De betalingen werden afgehandeld door een derde partij; de financiële gegevens van de klanten liggen daardoor niet op straat.

Via: The Register

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2010, 19:32
Categorie Jailbreak
Onderwerpen hackers, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.