Grote schoonmaak in de App Store: 5.000 erotische iPhone-applicaties verwijderd

Apple heeft zo'n 5.000 iPhone-applicaties met seksuele inhoud uit de App Store gehaald, nadat aanvankelijk alleen Wobble iBoobs was verdwenen. Blote huid, mensen in badkleding en dubbelzinnige inhoud zijn niet langer toegestaan.

wobbleHet verdwijnen van Wobble iBoobs waar we gisteren over schreven, blijkt een voorbode te zijn geweest voor een veel grotere schoonmaakactie. Apple heeft zo’n vijfduizend iPhone-applicaties uit de App Store gehaald met aanstootgevende inhoud. Chilifresh, de ontwikkelaar van Wobble, zegt met een reviewmedewerker van Apple te hebben gesproken die een opsomming gaf van zaken die niet langer zijn toegestaan. Mensen in badkleding, applicaties met dubbelzinnige inhoud of teveel huid zijn niet meer toegestaan.

De medewerker legde de nieuwe regels als volgt uit:
wobble voorbeeld

  1. Geen afbeeldingen van vrouwen in bikini (of schaatspakken)
  2. Geen afbeeldingen van mannen in zwembroek
  3. Geen huid
  4. Geen silhouetten die aangeven waar Wobble bedoeld is (zoals op de afbeelding hiernaast)
  5. Geen seksuele verwijzingen, zoals boobs, babes, booty en sex
  6. Geen applicaties die seksueel opwindend zijn
  7. Geen applicaties die seksuele inhoud aanduiden

Chilifresh vraagt zich af waarom een applicatie als Playboy nog steeds in de App Store beschikbaar kan zijn en ook de Sports Illustrated Swimsuit Edition is er nog steeds, net als diverse applicaties waarin standjes worden uitgelegd. Wie in de App Store het zoekwoord ‘sex’ gebruikt kan nog genoeg applicaties vinden die met de nieuwe regels eigenlijk weg zouden moeten zijn. Apple keurde de applicaties aanvankelijk af, maar keurde in juni 2009 opeens toch de eerste porno-applicatie goed. Daarna leek er geen probleem meer bij Apple te zijn, op voorwaarde dat de ontwikkelaar de rating 17+ had aangevinkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2010, 9:02
Categorieën Achtergrond, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.