Vochtsensor iPhone getest: na een douchebeurt al garantie kwijt?

Een Pools testlab heeft gekeken of de vochtsensor van de iPhone zo gevoelig is als sommige mensen denken. Na een aantal testjes blijkt het wel mee te vallen.

iphone vochtHet artikel over ShowerTime van afgelopen vrijdag riep een paar verontruste reacties op. Natuurlijk moet je je iPhone niet zomaar in de douche leggen en al helemaal niet als je een kleine badkamer zonder ventilatie hebt. De iPhone heeft sensoren die roze of rood kleuren als het apparaat wordt blootgesteld aan vocht. Ook al functioneert je iPhone nog steeds zonder problemen, je kunt toch problemen krijgen met de garantie omdat Apple (of de reparatiedienst) concludeert dat de iPhone door jouw schuld in contact met vocht is gekomen.

In onderstaand filmpje is een test te zien uit het laboratorium van MacLife.pl, een Pools bedrijf waar allerlei tests met Apple-producten worden uitgevoerd. Het filmpje toont de werking van de iPhone vochtsensor bij verschillende luchtvochtigheden, te beginnen bij een temperatuur van 25 graden met een luchtvochtigheid van 50 tot 90%. De sensor blijft tijdens de test gewoon wit, ook wanneer je waterdamp in de bak laat stromen. Om het transport van de iPhone door een koude omgeving te simuleren legden de onderzoekers de iPhone 24 uur lang in een bak met een temperatuur van -11 graden. Ze voerden deze test driemaal uit. De iPhone blijft gewoon werken, maar de sensor kleurde na het uitvoeren van de drie testen bij temperaturen onder nul wel degelijk rood.

De teksten in onderstaand filmpje zijn gelukkig Engelstalig:

De test laat zien dat de vochtsensor van de iPhone niet zo gevoelig is dat je na een douchebeurt meteen je garantie kwijt bent. Meermaals je iPhone buiten in de tuin laten liggen kan wel funest zijn.

Natuurlijk kan het in individuele gevallen anders uitpakken en kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen: je iPhone in een plastic zak stoppen of buiten de douche neerleggen. Volgens de handleiding van Apple mag je de iPhone gebruiken bij een temperatuur tussen 0 en 35 graden en een luchtvochtigheid van 5 tot 95%. Dus let op bij iPhone vocht- en waterschade!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2010, 9:06
Categorie Achtergrond
Onderwerp waterschade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.