1 april-grappen: Apple-flip, exploderende iPhone-hoesjes, rode ogen in Picasa

Het is 1 april, dus pas op dat je niet gerickrolled wordt of in één van de andere grappen trapt. Zo hebben we: exploderende smartphonehoesjes, automatische rode ogen in Picasa en een gBall voor Australië.

google april foolsHet is 1 april en dat betekent dat we weer kunnen lachen om de grappen en grollen die zijn verzonnen. Zo schijnt het dat je de Apple-commercial uit 1984 gespiegeld te zien krijgt als je aan een YouTube-URL &flip=1 toevoegt. Google gaat in Australië een gBall introduceren. De Google-grappen dateren al van het jaar 2000, toen het bedrijf de MentalPlex-zoektechnologie aankondigde: een applicatie die je gedachten kon lezen, zodat je niets meer zelf hoeft in te tikken. Wikipedia heeft zelfs een aparte paragraaf over Google-grappen. Dit jaar heeft Google een grap bedacht met een kunstmatig intelligente panda en automatisch toevoegen van rode ogen in Picasa (zie foto).

Wat de iPhone betreft is het aantal grappen nog op één hand te tellen. Zo was er een 5 minuten durend, tenenkrommend filmpje van ringtonemaker Nakko waarin werd beweerd dat je de iPhone draadloos via Wi-Fi kunt opladen. Er is nog niet bevestigd dat het een grap is, maar technisch gezien is het onmogelijk en als het werkelijk zo’n belangrijke technische doorbraak zou zijn, zou het niet met klunzige YouTube-filmpjes worden aangekondigd (hier nog een tweede filmpje).

Accessoiremaker Proporta heeft ook iets bedacht: ze werken samen met de Britse geheime dienst aan een nieuw anti-diefstalsysteem voor smartphones, mp3-spelers en laptops. Details zijn nog geheim, maar er wordt gefluisterd dat de Fugu Cases exploderen tot twintig maal de normale omvang als een dief ermee aan de haal wil. Probeer dan maar eens onopvallend een kantoor uit te sluipen! Proporta wilde niet regeren of de nieuwe cases problemen gaan opleveren bij de securitycheck op vliegvelden, schrijven ze in hun eigen persbericht. Een fabrikant die in een persbericht uitlegt welke geruchten er over een product circuleren? Dat moet wel een 1 aprilgrap zijn!

De geruchten die gisteren werden verspreid over twee nieuwe iPhones, zouden ook best een grap kunnen zijn. De geruchten kwamen van een onbekend analistenbureau, dat beweert dat de productie van de nieuwe iPhone in april begint en dat er in juni twee modellen worden aangekondigd: een high-end en een low-end-model. Volgens dit bedrijf zijn de twee modellen bedoeld voor verschillende geografische gebieden. Onderzoeksbureau RBC (toch iets bekender) gelooft er niets van: er komt helemaal geen low-cost iPhone aan. Apple heeft eerder dit jaar gezegd dat ze niet aan de onderkant van de markt willen concurreren, maar gewoon de beste telefoon willen maken. Toch verscheen het bericht over de high-end en low-end iPhones op talloze websites, alsof het al officieel was bevestigd. De kans dat het hier om een 1 aprilgrap gaat, is echter niet zo groot: Lazard Capital Markets is dan misschien klein en onbekend, maar ze zullen hun reputatie vast niet te grabbel gooien voor een goeie grap.

1 april heeft ook nog een serieuze kant: vandaag is de geplande uitbraak van de Conficker-worm.

Via: e-mail Proporta

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2009, 12:16
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.