VeriSign-authenticatie op de iPhone mogelijk met VIP Access

VeriSign heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je beveiligd kunt inloggen op allerlei beveiligde websites. De applicatie heet VIP Access for Mobile en is gratis te downloaden uit de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

VeriSign VIP AccessVeriSign heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je beveiligd kunt inloggen op allerlei websites. Bekende websites die het VeriSign-systeem gebruiken zijn PayPal, eBay en AOL. De applicatie heet VIP Access for Mobile en is gratis te downloaden uit de App Store. Het werkt aan de hand van credentials die uniek zijn voor jouw iPhone. VeriSign stuurt een SMS-bericht naar jouw nummer en wanneer je dit bevestigt krijg je elke 30 seconden een unieke token van 6 cijfers. VIP staat trouwens niet voor een belangrijke persoon, maar voor VeriSign Identity Protection. VeriSign heeft al een applicatie voor mobiele telefoons, bijvoorbeeld de BlackBerry.

Bij websites die het VeriSign-systeem gebruiken log je eerst in met je gebruikelijke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna voer je de token in die je van VeriSign krijgt. Vanaf dat moment moet je de telefoon en de actuele token bij de hand hebben om nog gebruik te kunnen maken van de betreffende website.

verisign_vipHet systeem verkleint de kans op identiteitsdiefstal of misbruik van accounts, zelfs wanneer je inloggegevens in verkeerde handen vallen. Gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet meer genoeg om je PayPal-account te plunderen: je zult ook de telefoon en de token moeten hebben. Kijk iemand over je schouder mee en onderschept hij het token, dan heeft ‘ie er maar 30 seconden iets aan. Wordt je telefoon gestolen, dan is het zaak dat je daarop niet de gebruikersnamen en wachtwoorden bewaart. Met alleen de telefoon en de tokens die het genereert heb je er nog steeds niets aan. Toch is phishing nog steeds mogelijk: als een nagemaakte site vraagt om inlognaam, wachtwoord en token in te voeren en binnen een paar seconden dezelfde gegevens op de originele website invult ben je alsnog het haasje.

Op de iPod touch is VIP Access for Mobile niet te gebruiken, omdat je er geen SMS-berichten mee kunt ontvangen. Als we de New York Times mogen geloven betalen deelnemende websites $3 tot $10 per klant per jaar om deze functionaliteit te kunnen aanbieden. Klanten betalen helemaal niets, maar zullen vast op een andere manier meebetalen.

Installeren: VIP Access for Mobile (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 19:48
Categorie Achtergrond
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.