Google koopt mobiele advertentiedienst AdMob voor $750 miljoen (Update: en Gizmo5)

Google heeft grootse plannen met mobiele advertenties: zojuist werd bekend dat ze het mobiele advertentienetwerk AdMob hebben gekocht.

admobGoogle heeft vandaag bekendgemaakt dat het AdMob heeft gekocht, een mobiel advertentienetwerk. Tot nu toe had AdMob $50 miljoen aan investeringen bijeen gesprokkeld. Google betaalt echter in één klap $750 miljoen voor het advertentienetwerk.
Met AdMob hebben de meeste iPhone-gebruikers wel eens te maken gehad, ook al zijn ze zich er niet altijd van bewust. AdMob is het bedrijf dat applicaties ‘volplakt’ met banners, zodat de ontwikkelaar de applicatie gratis kan weggeven.

Kortgeleden hadden we op iPhoneclub bijvoorbeeld een review van Speedylicious, een snelleesapplicatie die gratis is, maar waarbij er wel voortdurend een banner onderin beeld te zien is. Zo zijn er tientallen gratis iPhone-apps in de App Store te vinden, allemaal voorzien van AdMob-banners. AdMob is misschien wel de grootste adverteerder op de iPhone, maar is ook op andere mobiele platformen actief. In september 2007 startte AdMob met het adverteren op de iPhone. Het is op dit moment nog niet bekend hoe Google de diensten van AdMob zal integreren in zijn eigen AdSense-service.

AdMob is niet het enige bedrijf dat Google vandaag heeft gekocht, ook VoIP-aanbieder Gizmo5 is overgenomen voor een nog onbekend bedrag. Gizmo5 is onder andere bekend als een van de tien VoIP-partners van Nimbuzz. (via The Next Web).

Via: Business Insider
Zie ook: persbericht AdMob

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2009, 19:07
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.