Nieuwe update Nimbuzz: bellen met Skype Out of SIP

Nimbuzz was eigenlijk van plan om een week geleden een nieuwe versie van de iPhone-applicatie Nimbuzz uit te brengen. Dat liep even anders dan gepland: de applicatie werd meermaals afgewezen. Nu is de nieuwe versie er wel, met een volledige dialpad en de mogelijkheid om te voipen naar vaste lijnen en mobiele telefoons via Skype […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

NimbuzzNimbuzz was eigenlijk van plan om een week geleden een nieuwe versie van de iPhone-applicatie Nimbuzz uit te brengen. Dat liep even anders dan gepland: de applicatie werd meermaals afgewezen. Nu is de nieuwe versie er wel, met een volledige dialpad en de mogelijkheid om te voipen naar vaste lijnen en mobiele telefoons via Skype Out. Maar je kunt ook bellen via tien VoIP-partners, waaronder Gizmo5, Vyke, sipgate en A1. Het Skype Out-tegoed is meteen zichtbaar op je dialpad. Heb je geen Wi-Fi-netwerk tot je beschikking, dan kun je je Nimbuzz-vrienden bellen via de dial-up VoIP-functie, die in meer dan 50 landen beschikbaar is.


Daarbij belt Nimbuzz een lokaal toegangsnummer, die verbinding maakt met de VoIP-servers zodat je tegen lokale kosten wereldwijd kunt bellen. Met Nimbuzz kun je ook via een iPod touch bellen, via Wi-Fi met je Skype Out-tegoed of het abonnement dat je bij een VoIP-aanbieder hebt afgesloten. Ook nieuw is de geïntegreerde Twitter-updatefunctie. Het was met Nimbuzz al mogelijk om berichtjes te publiceren via andere community-diensten zoals Windows Live Messenger, ICQ, Yahoo Messenger, Facebook en Myspace.

Het persbericht van Nimbuzz maakt ook melding van VoIP via 3G, maar dat gaat toch iets anders dan gedacht, namelijk via de al genoemde dial-up VoIP:

Nimbuzz bridges the iPhone VoIP gap by allowing VoIP calls over 3G via its Dial-Up VoIP option in over 50 countries. It allows iPhone users to call (international) mobile and landlines at significantly reduced costs, by dialing a local access number that connects to anywhere in the world via Nimbuzz VoIP servers.

IM+ for Skype (€4,99) heeft nu eigenlijk geen bestaansrecht meer, want ook daarmee kun je bellen met SkypeOut-tegoed. Maar wie gaat nou een applicatie kopen die maar 1,5 ster heeft gekregen? Nee, dan Nimbuzz: die is gratis en heeft er 2,5.

Installeren: Nimbuzz (gratis)
Via: persbericht per e-mail

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.