Google gaat e-books voor iPad verkopen via Google Editions

Google gaat via Google Editions digitale boeken verkopen. Vanaf eind juli gaat de digitale boekendienst van start. Lezen is mogelijk op elk apparaat dat met internet verbonden is.

google editionsGoogle heeft vandaag aangekondigd dat ze digitale boeken gaan verkopen, die je op apparaten zoals de iPad kunt lezen. De online digitale boekhandel gaat al eind juli van start en zal boeken verkopen die met toestemming van de uitgevers beschikbaar zijn gesteld. De e-bookdienst wordt “device agnostic”, zei Google-woordvoerder Gabriel Stricker tegen AFP. Dat houdt in dat je het op elk internet-apparaat zult kunnen lezen. Boeken die je bij Google hebt gekocht zijn op elk apparaat te lezen via de webbrowser. Ook komen de boeken beschikbaar op ebook-lezers en tablets.

Google kiest voor een formaat dat op de Kindle kan worden gelezen, maar kiest ook voor het ePub-formaat dat Apple op de iPad gebruikt. Editions is een dienst die los staat van het Google Book Search-project, waarbij allerlei boeken worden ingescand om daarna doorzoekbaar te worden gemaakt. Het idee daarachter was dat boeken die niet meer werden bijgedrukt, online beschikbaar zouden komen.

Bij Google Editions gaat het om recentere boeken. Sinds 2006 is Google al in gesprek met uitgevers, om de boeken online aan te bieden. Dankzij ontwikkelingen in webtechnologie wordt dat nu haalbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2010, 21:10
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.