Google CEO niet van plan uit Apple-bestuur te stappen

Google CEO Eric Schmidt is niet van plan om uit het bestuur van Apple te stappen. Hij ziet Apple niet als een concurrent, omdat Google zich vooral met zoekactiviteiten bezighoudt. Toch heeft de Federal Trade Commission een onderzoek ingesteld.

eric schmidtDe Federal Trade Commission doet onderzoek naar de rol van Eric Schmidt, CEO van Google, in het bestuur van Apple. Schmidt ziet echter niet wat nu het probleem is. In een gesprek met aandeelhouders, vlak voor Google’s jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, zei Schmidt dat hij geen plannen heeft om uit het Apple-bestuur te stappen. Hij denkt ook dat de toezichthouder geen problemen zal tegenkomen. Bij deze zaak gaat het erom of de nauwe relatie tussen Google en Apple mogelijk indruist tegen de antitrust-wetgeving in de VS. In de Clayton Antitrust Act (1914) staat dat iemand niet in het bestuur van twee rivaliserende bedrijven mag zitten, als dat de concurrentie bemoeilijkt. Het zal daarbij niet om Google’s zoekactiviteiten gaan, maar om mobiele telefoons. Schmidt is niet de enige met een dubbelrol: ook Arthur Levinson zit zowel in het bestuur van Apple als in het bestuur van Google.

Schmidt zei tegen de Wall Street Journal: “I don’t think Google sees Apple as a primary competitor”. Om belangenverstrengeling te vermijden trekt Schmidt zich terug uit bestuursvergaderingen zodra het onderwerp ‘iPhone’ op de agenda staat. Verder is hij van mening dat Google zich primair op zoekdiensten richt en niet op telefoons.

Via: Associated Press
Foto: CC Flickr (l0ckergn0me)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2009, 13:58
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.