Geruchtenmachine: mysterieuze containers en geheime meeting

Apple heeft sinds maart zo'n 188 zeecontainers ontvangen vanuit het Verre Oosten, voorzien van de niet eerder geziene aanduiding 'electric computer'. Volgens ImportGenius gaat het om de nieuwe iPhone.

ContainerApple heeft een ongebruikelijk grote hoeveelheid van 188 zeecontainers ontvangen. Sinds maart worden de containers al aangeleverd vanuit China. De inhoud zou volgens de douane-aangifte bestaan uit “electronic computers”, een term die Apple nooit eerder voor producten heeft gebruikt. Behalve de 188 zeecontainers die in de VS werden afgeleverd, kwamen er ook nog eens 67 containers via Canada binnen. Natuurlijk krijgt Apple wel vaker vracht aangeleverd, maar deze containers komen bovenop Apple’s normale aanvoer vanuit het Verre Oosten.

ImportGenius maakte een uitgebreide analyse van de containeraffaire en komt tot de conclusie dat het om de nieuwe iPhones moet gaan. Apple’s meest recente vracht kwam op 17 mei in de haven van New York aan. Het bestond uit 504 dozen, woog 7140 gram (dus ca. 14 kg per doos) en had als omschrijving “electric computer” terwijl er normaalgesproken gewoon “desktop computer” op staat. Fabrikant Quanta stuurde tot nu toe alle vracht onder de naam van een dochterbedrijf, maar deze containers zijn uit naam van Quanta zelf gestuurd. ImportGenius concludeert daaruit dat het hierbij om extra geheimzinnigheid rond een nieuw product gaat. Het kan niet om producten voor een andere fabrikant gaan, want door een foutje op het douaneformulier was de naam van Apple vermeld.

De extra containers voor Canada roepen ook vragen op, temeer omdat medewerkers van de Apple Store in Ontario zijn uitgenodigd voor een geheime meeting op het regionale hoofdkantoor in Markham. Er zijn aanwijzingen dat de bijeenkomst zal gaan over nieuwe Apple-producten. Normaalgesproken worden de bijeenkomsten via teleconferenties georganiseerd. Electronista concludeert daaruit dat het om iets groters moet gaan.

Meer info: ImportGenius en Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2008, 11:02
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.