Geohot toont blackra1n en Cydia op de iPad [jailbreak]

George Hotz (Geohot) heeft in een nieuwe blog-post een afbeelding geplaatst waarin een gejailbreakte iPad te zien is met daarop de jailbreak-tool blackra1n en de package installer Cydia.

George Hotz (ook wel bekend als Geohot) heeft op zijn blog een nieuwe post geplaatst met de titel I make it ra1n on them…iPads met daarin een foto van een iPad met daarop blackra1n en Cydia. Blackra1n is een jailbreak-tool van Geohot waarmee eerder de iPhone en iPod Touch eenvoudig te jailbreaken waren op firmware 3.1 en 3.1.2. Cydia is een alternatief voor Apple’s App Store voor gebruikers met een jailbreak.

Op vrijdag kon je bij ons al lezen dat Geohot zich toegang had verschaft tot versleutelde onderdelen van de iPhone OS 3.2 firmware voor de iPad en de daarvoor bijbehorende keys bekend had gemaakt. Voor veel mensen zal er echter pas écht sprake zijn van een jailbreak, wanneer Cydia ook te installeren is, zoals inmiddels het geval blijkt te zijn. Het is niet duidelijk of Geohot de jailbreak-tool weer onder de naam blackra1n uit zal brengen. Het feit dat een aangepaste versie van blackra1n op de iPad werkt voorspelt wél dat het jailbreaken van de iPad waarschijnlijk zeer eenvoudig zal worden voor gebruikers. Geohot heeft geen verdere informatie bekend gemaakt over wanneer we de jailbreak-tool kunnen verwachten.

Reactie comex

Comex, de man achter de andere jailbreak genaamd Spirit voor de iPad, heeft op een ludieke manier aangegeven kennis te hebben genomen van het feit dat Geohot inmiddels ook over een jailbreak beschikt. In een screenshot gemaakt op zijn iPad, kun je naast Cydia multitasking in actie zien, waarbij de blog-post van Geohot in beeld is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 16:06
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.