Apple schikt voor 53 miljoen dollar wegens geweigerde garantie

Apple schikt voor een bedrag van 53 dollar met iOS-gebruikers die garantie werd geweigerd, omdat iPhones tekenen van waterschade hadden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GS waterApple schikt in een Amerikaanse rechtszaak over garantierecht, voor 53 miljoen dollar. Dit blijkt uit gelekte documenten in handen van Wired. Apple was volgens de aanklagers niet bereid bepaalde iPhones en iPods te repareren terwijl er nog wel sprake was van garantie, omdat de indicatortape was geactiveerd. Deze tape laat zien of een iDevice in contact is gekomen met water.

De indicatortapes worden gemaakt door 3M, dat inmiddels heeft geconstateerd dat een hoge luchtvochtigheid ook al tot een reactie kan leiden. Een verkleurde tape betekent dus niet altijd dat bijvoorbeeld een iPhone in een bak water is gevallen.

De schikking zal worden gebruikt om iOS-bezitters die door Apple garantie werden geweigerd wegens de indicatortape te compenseren. Het betreft de originele iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS en alle modellen van de iPod touch tot en met de vierde generatie. Gerechtigden die een claim maken op het bedrag kunnen rekenen op ongeveer 200 dollar. Hoeveel er precies per persoon wordt betaald, zal afhangen van het aantal mensen dat zich op het recht beroept. Apple moet adverteren in USA Today en op Macworld om gerechtigden te informeren over de schikking.

Hoewel Apple wil schikken, betekent dit niet dat ze een gemaakte fout erkennen. In de gelekte documenten staat dat Apple enkel dit bedrag wil betalen om verdere kosten en tijdsverspilling te voorkomen. De papieren in handen van Wired zijn nog niet officieel goedgekeurd door de rechtbank.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 13:09
Categorie Apple
Onderwerpen applecare, garantie, wired

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.