Flixwagon: videobroadcasting vanaf elke iPhone

Flixwagon is de eerste iPhone-applicatie waarmee je video's kunt maken en live via internet kunt uitzenden. De ontwikkelaar is nog bezig met de iPhone SDK, maar voor het testen van de alphaversie heb je een iPhone met jailbreak nodig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FlixwagonDat je geen videofilmpjes met de iPhone kunt maken is inmiddels op te lossen met software van derden. Flixwagon gaat nog een stap verder: met deze applicatie kun je de videofilms die je opneemt meteen op internet uitzenden. Open de applicatie: richt je camera en je video is (bijna) realtime op internet te bekijken. Het is de eerste applicatie die daartoe in staat is.

De kwaliteit van de video is ook nog van heel redelijk niveau. De ontwikkelaar van Flixwagon wilde experimenteren met het uitzenden van video vanaf de iPhone op internet, door gebruik te maken van de iPhone SDK. Ze blijven ook wel met de iPhone SDK bezig, maar de applicatie die ze nu hebben gemaakt werkt al op iPhones die met een jailbreak onder handen zijn genomen.

Na de installatie op de iPhone kun je de video’s met een klik op de Flixwagon-website publiceren. Je publiek kan live meekijken of achteraf naar opgeslagen video’s kijken. Je kunt de video’s ook embedden in je blog, uploaden naar YouTube of als widget publiceren. Delen met een select groepje vrienden kan overigens ook. Er staan nog maar een paar filmpjes, dus: snel aan de slag!

Meer info: Flixwagon
Bekijk de clips die al zijn gemaakt: Flixwagon iPhone clips
Schrijf je in voor het alphaprogramma: Flixwagon testprogramma

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.