Flappy Bird-ontwikkelaar dreigt game uit App Store te halen

De ontwikkelaar van Flappy Bird dreigt de game op zondag 8 februari uit de App Store te halen. Hij kan de druk niet meer aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Flappy-Bird-nachtthemaHet is de meest gedownloade iOS-game in tientallen landen en het levert ontwikkelaar Dong Nguyen bakken met geld op. Maar toch dreigt hij op zondag 8 februari 2014 de game uit de App Store te halen. Het spelletje heeft zijn eenvoudige leven geruïneerd en hij heeft er geen zin meer in. De beslissing komt nogal onverwacht, een paar uur nadat de game de eerste grote update kreeg. Die bevatte vogels in nieuwe kleuren (blauw en rood), een meer gepolijste interface en een paar nieuwe functies zoals een nachtthema. Nguyen zegt via zijn officiële Twitter-account:

I am sorry ‘Flappy Bird’ users, 22 hours from now, I will take ‘Flappy Bird’ down. I cannot take this anymore.


Ook zegt hij:

I can call ‘Flappy Bird’ is a success of mine. But it also ruins my simple life. So now I hate it.

Nguyen trekt het niet meer en vindt dat de game zijn leven ruïneert. Hij benadrukt dat de beslissing niets te maken heeft met juridische kwesties en benadrukt dat hij geen interesse heeft om de game aan iemand te verkopen. Wel is de eerste lading Flappy Bird-klonen inmiddels gearriveerd: ze heten Flappy Penguin, Fly Birdie – Flappy Bird Flyer en Flappy Bee

Downloaden: Flappy Bird (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Hieronder zie je een afbeelding van Flappy Bee, een van de vele klonen:

flappy-bee-iphone-hand

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:26
Onderwerpen flappy bird, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.