AirPods in doosje

Apple brengt firmware-update uit voor de eerste generatie AirPods

Apple heeft stilletjes een firmware-update uitgebracht voor de eerste generatie AirPods. De update wordt in de meeste gevallen automatisch geïnstalleerd.

Firmware-update 6.3.2 voor eerste generatie AirPods

Het gebeurt niet vaak dat Apple firmware-updates uitbrengt voor de AirPods. Sterker nog, sinds de komst van de eerste generatie heeft Apple maar twee keer eerder een update uitgebracht. Updates zijn dus vrij zeldzaam, waardoor deze nieuwe update ook niet meteen opgemerkt was. De updateversie 6.3.2 is opgemerkt door bezoekers van het Macrumors-forum.


Heb jij de eerste generatie AirPods? Dan is de kans groot dat de firmware-update al geïnstalleerd is. De update wordt in de meeste gevallen namelijk automatisch gedownload en geïnstalleerd. Je kan zelf je versienummer checken door je AirPods in te doen en te verbinden en dan te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info > AirPods. Versie 6.3.2 is de meest recente versie. De vorige versie was nummer 3.7.2.

AirPods software-update versie 6.3.2.

Wat de update precies doet, is nog onduidelijk. Mogelijk voegt Apple ondersteuning toe voor het gebruik met de draadloze oplaadcase, die ook los verkrijgbaar is voor €89. Sommige gebruikers op het Macrumors-forum spreken over een iets harder volume en/of een snellere verbinding, maar dat hebben wij nog niet kunnen verifiëren.

Let op dat de update alleen geldt voor de eerste generatie AirPods. Voor de AirPods 2 gebruikt Apple een ander versienummer, namelijk 1A671. Beide types draaien dus op een andere firmwareversie. Meer over hoe je een AirPods-update installeert lees je in onze tip.

Heb je nog geen AirPods? Je kan nu de AirPods kopen bij onder andere Apple. Je kan kiezen uit de nieuwe AirPods 2 met of zonder draadloze oplaadcase.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2019, 18:23
Bron Bron Macrumors
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.