Apple brengt firmware-update uit voor de eerste generatie AirPods

Apple heeft stilletjes een firmware-update uitgebracht voor de eerste generatie AirPods. De update wordt in de meeste gevallen automatisch geïnstalleerd.

Firmware-update 6.3.2 voor eerste generatie AirPods

Het gebeurt niet vaak dat Apple firmware-updates uitbrengt voor de AirPods. Sterker nog, sinds de komst van de eerste generatie heeft Apple maar twee keer eerder een update uitgebracht. Updates zijn dus vrij zeldzaam, waardoor deze nieuwe update ook niet meteen opgemerkt was. De updateversie 6.3.2 is opgemerkt door bezoekers van het Macrumors-forum.


Heb jij de eerste generatie AirPods? Dan is de kans groot dat de firmware-update al geïnstalleerd is. De update wordt in de meeste gevallen namelijk automatisch gedownload en geïnstalleerd. Je kan zelf je versienummer checken door je AirPods in te doen en te verbinden en dan te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info > AirPods. Versie 6.3.2 is de meest recente versie. De vorige versie was nummer 3.7.2.

AirPods software-update versie 6.3.2.

Wat de update precies doet, is nog onduidelijk. Mogelijk voegt Apple ondersteuning toe voor het gebruik met de draadloze oplaadcase, die ook los verkrijgbaar is voor €89. Sommige gebruikers op het Macrumors-forum spreken over een iets harder volume en/of een snellere verbinding, maar dat hebben wij nog niet kunnen verifiëren.

Let op dat de update alleen geldt voor de eerste generatie AirPods. Voor de AirPods 2 gebruikt Apple een ander versienummer, namelijk 1A671. Beide types draaien dus op een andere firmwareversie. Meer over hoe je een AirPods-update installeert lees je in onze tip.

Bekijk ook

AirPods firmware: er staat een update voor AirPods Max voor je klaar

Een aantal keer per jaar verschijnt er nieuwe AirPods-firmware. In deze tip leggen we uit waarom er updates voor de AirPods verschijnen en hoe je weet of de nieuwste update op jouw AirPods zijn geïnstalleerd.

Heb je nog geen AirPods? Je kan nu de AirPods kopen bij onder andere Apple. Je kan kiezen uit de nieuwe AirPods 2 met of zonder draadloze oplaadcase.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/kopen/

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.