Fietsenmaker Dahon gaat iPhone opladen via de dynamo

Vouwfietsfabrikant Dahon gaat een waterdichte iPhone-houder voor de fiets uitbrengen. Daarnaast hebben ze een oplader met de naam ReeCharge, waarmee je via de dynamo je iPhone kan opladen.

biologic bikemount for iphoneVouwfietsfabrikant Dahon gaat een fietshouder voor de iPhone en iPod touch uitbrengen. De houder is deze week te zien op de fietsenbeurs Interbike in Las Vegas. Vanaf januari is de BioLogic Bike Mount te koop voor een prijs rond $60. Er zijn wel vaker iPhone-houders voor de fiets geweest, maar deze van Dahon is waterproof én schokbestendig. De plaatsing, precies in het midden van het stuur, is ook goed gekozen – al zal je er bij montage op een andere fiets wel ruimte voor moeten hebben.


De houder kan 360 graden ronddraaien en heeft een membraan aan de voorzijde waarmee je het scherm kan bedienen. Om onderweg te zorgen dat je batterij niet leegloopt heeft Dahon een ander product gepland: de BioLogic ReeCharge.

dahon reechargeDe houder is te gebruiken voor GPS-toepassingen zoals navigatie, fietscomputertoepassingen en muziek. In theorie zou je de houder ook kunnen gebruiken om onderweg een filmpje te kijken of een game te spelen, maar echt veilig is dat niet. Het idee voor de houder is ontstaan uit eigen behoefte: Dahon’s vice-president Joshua Hon zocht op internet naar een goede fietshouder voor de iPhone, maar kon dit niet vinden. Hij gebruikte daarom maar een rubberen band. Dat leidde uiteindelijk tot deze fietshouder.

De ReeCharge is ook een goed idee: daarmee kun je de iPhone via de dynamo opladen, terwijl je aan het fietsen bent. De BioLogic ReeCharge is geschikt voor alle dynamo’s op de markt en laadt een lithium-polymeerbatterij op. De batterij levert vervolgens een gelijkmatige stroom aan je iPhone.

Meer info: Dahon.com
Via: ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 september 2009 om 16:18
Categorie
Accessoires
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.